Nnywellness.com

Ulike typer Auto maling


Ulike typer Auto maling

Bruke emalje bil maling over lakk maling kan forårsake en skjemmende kjemisk reaksjon på utsiden av kjøretøyet. En maling som 2-pack vil spise gjennom et toppstrøk lakk når det er riper stede. Selv forskjellige merker av samme type maling kan kjemisk reagere. Males kjøretøyet er best overlates til fagfolk med mindre du er kjent med ulike bilen maling.

Nitrocellulose lakk

Brukes til å male produksjonsbiler gjennom av 1950 og 1960, er nitrocellulose lakk en av de eldste variantene av bilen maling fortsatt tilgjengelig på markedet. Denne maling motstå ikke lys eller forurensning Vel, gjør det mindre slitesterk enn nyere bilen maling. Det krever også en betydelig mengde tid å tørke. Nitrocellulose lakk er ikke den mest miljøvennlige malingen du kan velge, siden det inneholder en høy mengde organiske løsemidler som fordamper maleriet og tørking prosessen, forurensende luften.

Akryl lakk

En populær auto maling mellom 1950-tallet og 1970-tallet, akryl lakk fortsatte å vises på noen luksusbiler, som Rolls Royce, før 1980. Denne typen bilen maling etterlater en glasslignende finish på kjøretøy, som utfyller klassiske biler. Siden maling tørker raskt, er skitt og støv mindre sannsynlig å bli fanget i maling, ødelegger mål; pluss du kan sand ned skavanker maleri kort tid etter søknad, gjør akryl lakk et godt valg for amatør malere. Men for å opprettholde denne stilige finish, må det være polert regelmessig.

Akryl lakk

Utviklet i 1960 og 1970, inneholder akryl lakk ingen løsemidler, noe som gjør det vanskeligere og mer robust enn sine forgjengere. Mens akryl lakk er holdbare og rimelige, det etterlater en matt finish på kjøretøyet og brukes bare på en bil tidligere malt med akryl lakk.

2-pack

Økende i bruk og popularitet siden 1970, 2-pack maling innebærer færre strøk med maling enn lakk og langvarig samt holdbare. Den produserer en finish med en attraktiv skinne som ikke krever pussing eller polering. Men gir finish bilen en kunstig, plastisk utseende, gjør det en dårlig valg for klassiske biler. Når du maler med 2-pack, må du huske på at Inhalering røyk sin kan alvorlig skade immunforsvaret og med føre til døden. Bare når riktig utstyrt med hele kroppen beskyttelse utstyr og luft-matet masker bør du male med 2-pack.