Nnywellness.com

LG Plasma flatskjerm TV & effekten av temperatur


LG Plasma flatskjerm TV & effekten av temperatur

Plasma-TVer opererer ved brenning partikler av gass til ekstremt høye temperaturer, men det betyr ikke at de ikke er utsatt for skade fra ekstreme temperaturer. Mens gassene som genererer bildet ikke er negativt påvirket av temperatur utenfor enheten, inneholder plasma-TVer elektroniske komponenter som er skjøre. LG plasma-TV er under ingen fare når den brukes på normal indoor temperatur, men eiere burde ta forsiktighetsregel hvis de blir utsatt for uvanlig kalde eller varme.

Temperaturområdet som er angitt

LG angir temperaturområde for sine plasma TV mellom 32 og 104 grader Fahrenheit. De skal kunne fungere normalt hvor som helst innenfor dette området, selv om temperaturen nærmere til romtemperatur anbefales for produktet levetid. Det angitte lagring temperaturområdet er bredere, mellom -4 og 140 grader Fahrenheit. Dette betyr at de kan sendes eller lagret i ekstreme temperaturer uten å bli skadet.

Effekten av varme

Plasma-TV er i stand til å operere i ubehagelig varme temperaturer, anbefaler produkteksperter ikke dette fordi det forkorter sin levetid. Plasma-TVer genererer mye varme på egen hånd, så de er bygget med interne kjølesystemer. Varmere TV omkringliggende temperaturen eller mindre ventilasjonen har, jo hardere har å arbeide for å kjøle. Overdreven bruk av kjølesystemet og overdreven varme slites ned TV elektroniske komponenter og aldre hele enheten raskere.

Effekter av kalde

Kalde temperaturer vil gjøre ingen skade på plasma-TV til de dip under frysepunktet. Kaldt selv vondt ikke TV, det er derfor det kan bli transportert og lagret i minusgrader. Men hvis du tar en kald TV innendørs og umiddelbart slå den på, elektroniske komponenter kan lide irreversibel skade. Når det varmer opp for fort, vann vil minske på og inne i enheten. Som fleste vet, bland vann og elektronikk ikke.

Forholdsregler

Standard forholdsregler beskytter alle LG plasma-TV fra temperatur-indusert skade. Beskytte den mot varme og sikre en lengre levetid, kan du plassere TVEN i et område som er godt ventilert slik at det kan bli avkjøle. LG anbefaler 4 inches klaring på alle sider. Hvis du vil montere den over en peis, test varmen utstråler over mantelen. Det bør ikke være mer enn ca 90 grader Fahrenheit.To beskytte TV fra kald temperatur skade, unngå frakt eller lagre den i temperaturer under frysepunktet. Hvis det er frosset og du bringe den inn i et varmere rom, vente noen timer før du slår den på. Dette vil tillate det å varme opp sakte og unngå skade av kondens.