Nnywellness.com

Hvor viktig er kontrastforhold på TV?


Når du sammenligner to high definition TV spec-for-spec, er kontrastforhold ikke det viktigste tallet vurdere-hvis du planlegger å se på TV i fullstendig mørke. En TV kan ha en "200 000-til-1" kontrastforhold, som synes imponerende, men til slutt, det er ikke en god måte å vurdere bildekvaliteten på en TV - fordi det menneskelige øyet ikke er slett i stand til å se kontrast detaljert.

Bakgrunn

TV-produsenter fremme kontrastforhold som en måte å sammenligne forskjellen mellom de mørkeste svarte og hviteste hvite på TV-skjermen. En TV med et kontrastforhold på 700-til-1 kan vise en svart farge som 700 ganger mørkere enn hviteste hvit fargen. Vanligvis, jo høyere en TV kontrastforhold, jo bedre betrakteren kan se forskjellene mellom farge detaljer. Grunnen til at forholdet brukes er fordi mennesker kan bare oppfatter lysstyrke i forhold til andre objekter, ifølge en Hewlett Packard papir, "kontrastforhold-hva betyr det egentlig betyr?» Med andre ord, mørkeste svarte fargene på TV-skjermen gir en referanse for betrakteren å avgjøre hvordan hvite hviteste deler av skjermen er, og omvendt.

Syn begrensninger

Mange HDTVer på markedet annonsere det virke som latterlig kontrastforhold på 1 000 000-til-1 eller høyere. Disse tallene er teknisk korrekt, er de nesten meningsløst fra et praktisk ståsted. Et menneske er stand til å oppfatte et kontrastforhold på ca 1000-til-1 på maksimalt, ifølge HP-papir "kontrastforhold-hva betyr det egentlig betyr?» Når bildets hvit farge overskrider 1000 ganger lysstyrken på svarteste området, se det menneskelige øye alle farger som like hvit (det samme som å være sant for mørke farger). I tillegg er forskjellen mellom et kontrastforhold på 10-til-1 og 20-til-1 dramatisk for det menneskelige øyet, mens forskjellen mellom 20-til-1 og 200-til-1 synes mer subtile, ifølge HP-papir.

Betingelser

I tillegg kan kontrastforhold eller din oppfatning av det variere avhengig av lysforholdene i rommet som holder HDTV. Produsenter måle en TV kontrastforhold i et rom med ingen lys kilder enn selve TV-skjermen. Når det er andre lyskilder på rommet-som lamper, utenfor lyset kommer gjennom windows eller selv et enkelt lys-det lyset reflekteres av TV-skjermen og reduserer mengden kontrast som vi kan se.

Betraktninger

Del av utfordringen med å sammenligne kontrastforhold blant annet TV er at det er ingen standard måte å måle det, ifølge en januar 2009 CNET artikkel. Forskjellige produsenter bruker ulike kriterier for å måle kontrastforhold-vanligvis laget for å få flest mulig. Noen selskaper, ifølge CNET, vil bare slå av TV for å måle sin "black" eller vil kanal alle TV makt til en enkelt piksel måle sin "hvite."