Nnywellness.com

Hvordan sette tidspunktet på en 1997 Kia Sportage


Hvordan sette tidspunktet på en 1997 Kia Sportage

1997 Kia Sportage lastebilen brukt en 2.0-liters fire-sylinder motor. Motoren har en fabrikk anbefalt tenningstiming av 4 grader. Du bør rutinemessig sjekk tenningstiming og justere timing hvis det ikke er riktig. Justere tenningstiming kan gjøres med noen grunnleggende verktøy og mekaniske ferdigheter. Vær forsiktig når du arbeider i eller rundt motoren på lastebilen.

Instruksjoner

• Park din Kia Sportage på nivå bakken men la motoren på. Slå av alle tilbehør eller utstyr i bilen, inkludert lys.

• Bruk hjulet parkeringsklosser til chock hjulene på bilen. Sette overføring i nøytral, delta på parkeringsbremsen og gradvis ta motoren til en varm inaktiv hastighet på 750 rpm.

• Avslutt din lastebil med på parkeringsbremsen fast engasjert, slik at rpm i motoren å redusere. Åpne panseret. Løse idle air kontrollen med et flathead skrutrekkeren å holde motoren på en varm inaktiv. Idle air regulatoren er koblet til motoren kontrollmodulen på høyre side av motoren.

• Knytte en timing lys til motoren batteriet ved først å skyve en rød klipp på positiv terminal og en svart klippet på den negative terminalen. Koble timing lys klemmer til ledningen for nr. 1 tennpluggen. Plugg tallene er på motoren topplokk. Skinne på timing lyset skivene koblet til hoved veivakselen.

• Sjekk hvor timing preg på skivene faller i forhold til kategorien grad foran motoren å se hva den gjeldende tenning timingen er. Fjern tidsberegning lyset fra batteriet og tennpluggen ledningen og lukke panseret hvis tenningen timingen er riktig. Hvis ikke, gå videre til neste trinn.

• Finn Distributør lockdown bolten ved foten av Distributør bolig og løsne det med din skiftenøkkel mot klokken. Koble Distributør vakuum slangen fra Distributør bolig. Det vil være de eneste vakuum slange tilkoblet distributør. Distributøren er koblet til motoren kamaksel og oljepumpe.

• Koble Distributør vakuum slangen til modulen elektronisk kontroll på høyre side av motoren og bakken bryteren forgasser med startkabler ved å plassere røde klemmen på bryteren forgasser og svart klemmen på gulvet. Forgasseren er koblet til inntak og eksos manifold bryteren er en kabel som er koblet og koblet til forgasseren.

• Mens søkelys timing på skivene, rotere distributør med hånden til timing preg på skivene justert med kategorien grad foran motoren lik 4 grader. Du kan retard gnisten ved å fremme tenningen timing litt lenger enn 4 grader. Hemme gnisten forårsaker dine stempler å skyte litt sent.

• Koble Distributør vakuum slangen fra elektroniske gnist datamaskinen og koble den til Distributør bolig. Snurp Distributør lockdown bolten med en skiftenøkkel og fjerne startkabler fra forgasseren. Fjern tidsberegning lyset fra motoren.

• Slå av varm tomgangen ved å stramme inaktiv luft kontrollen med et flathead skrutrekker. Lukke panseret, din overføring innlegge park, slipp på parkeringsbremsen og fjerne hjulet parkeringsklosser.