Nnywellness.com

Hvordan koble opp 32 Ohm høyttalere


Hvordan koble opp 32 Ohm høyttalere

En grunnleggende faktum av vekslende gjeldende elektriske kretsene er impedans, en måling av hvor lett elektroner kan passere gjennom et medium. Målt på ohm etter den berømte fysikeren Georg Ohm, spiller impedans en spesiell rolle i høyttaler effektivitet og design. Jo lavere impedans på en høyttaler, desto mer effektivt det er. Men er måten høyttalerne kablet har en kraftig effekt på impedans på hele kretsen, som må samsvare forsterkeren koblet til høyttalerkabinett.

Instruksjoner

• Bestemme base impedans på høyttalerne. En 32-Ohms høyttaler kan oppnås på to måter: ved å bruke en høyttaler på 32 ohm eller ved å kombinere flere høyttalere for å opprette hva er effektivt en 32-Ohms høyttaler.

• Wire en 32-Ohms høyttaler til innganger av kabinettet hvis du bruker en. Dette gjøres av ledninger den negative terminalen på høyttaleren til den negative terminalen på høyttaleren ut, og positivt til positivt. Går videre til trinn 6. Hvis du ikke bruker en 32-Ohms høyttaler, går du til neste trinn.

• Wire høyttalerne i serien, hvis du bruker flere høyttalere. Dette betyr at du vil koble høyttalerne etter hverandre ned kjeden, positiv terminaler kobler til negative terminaler.

• Legg sammen impedans på alle høyttalerne er koblet i denne kjeden å bestemme impedans på hele kjeden. Hvis du bruker 8 Ohms høyttalere, må du for eksempel bruke fire høyttalere for å få 32 ohm. Hvis du bruker 16 ohm høyttalere, må du wire to sammen til samme nivå av impedans.

• Plasser denne serien med høyttalere i en høyttaler kabinett og wire dem til amp innganger på samme måte som ledningsnett 32 ohm høyttaleren i trinn 2.

• Koble høyttalerkabinett til en 32 ohm forsterker hodet med den samme effekten som høyttalerne du brukte i konstruere kabinettet.