Nnywellness.com

Hvordan lage glassfiber bildeler


Hvis du ønsker å designe og bygge nye kroppsdeler for bilen, kan glassfiber være den enkleste måten å gjøre det. Når glassfiber deler er bygget rett, er med flere lag av glass arkene belagt i laminat harpiks, de solide erstatninger for motpartene stål. Glassfiber kan brukes til å lage nye karosserideler eller støtfangere, skap for ting som subwoofer høyttaler eller stilig spoilere for montering på panseret eller bagasjerommet.

Instruksjoner

• Mål området på bilen der delen skal festes. Ta ned dimensjonene av auto's lager støtfangere, fendere, hette og bagasjerommet. Selv om du ikke erstatter en faktisk kroppsdel, trenger du fortsatt disse målingene for delene du vil montere på bilen, som sidepaneler eller en spoiler.

• Utforme den kroppsdelen utseende, form og dimensjoner. Tegn og skissere design på papir. Konvertere disse tegningene til visuelle 3D animasjon har du animasjon programvare på datamaskinen. Skriv ned nøyaktige dimensjoner og mål, gjør at de passer med auto målene du tok tidligere.

• Opprette en mold kroppsdeler av urethane skum. Skjær store skum blokkene i kroppsdelen figuren. For å få formen til riktig størrelse, gjøre kutt større enn bør og spikke eller sand det ned til figuren glassfiber plasseres på.

• Pakk aluminiumsfolie rundt mold, sørge for at det er viklet stramt. Du kan sprøyte lim på skummet så folien vil holde. Bruke non-stick matlaging sjøsprøyt foliens utsiden slik glassfiber ikke stikke.

• Lay et ark av glassfiber over utsiden av mold hvis du gjør en faktisk kroppsdel. For en del du er montering på en annen del, dekke hele mold i glassfiber. Påfør et lag med laminat harpiks til glassfiber ark og vent til den tørke.

• Fjern glassfiber fra formen hvis det er ikke helt pakket rundt den. Vær svært forsiktig når du fjerner det, som en glassfiber ark i seg selv er svært skjøre.

• Forsterke bolen med mer glassfiber ark, bruke mer laminat harpiks til overflaten, og legge et annet ark på den. For en del der du fjernet mold, gjelde ekstra glassfiber del inne, legger mange ark som du tror er nødvendig. For en del der mold er helt pakket, kan du legge et par flere ark langs hele ytre overflaten.

• Glatt ut hver glassfiber ark som du bruker den for å gjøre at det ikke er noen luftbobler. En hånd roller vil hjelpe deg å gjøre dette.

• Maling og detalj bolen når den er ferdig. Bruk primer på hele overflaten før selve male selv, og utføre flere maling i selv, nivå slag. Når malingen er tørt, er den klar å være knyttet til auto.

Tips og advarsler

  • Alltid beskytte deg selv med en respirator maske når sliping objekter, spesielt skum eller andre plast, partikler de avgir er svært farlig.