Nnywellness.com

HD AV-kabel og HDMI


HD AV-kabel og HDMI

De fleste komponentene i et HD hjemmeunderholdningssystem har utgang og innspill alternativer for tilkoblinger mellom visning skjermbildene og signalkilder slik som satellitt- og kabel-mottakere, DVD-spillere, digitale videoopptakere og spill. Den mest vanlige analoge tilkoblingen krever tre kabler for videosignalet, og to mer for lyd. Den digitale tilkoblingen krever én HDMI-kabel til å bære alle signaler.

Analog AV-kabler

Analoge komponentvideo trenger tre kabler.
Analog lyd- og videosignaler i hjemmeunderholdningssystemer reiser på koaksial kabler med RCA push-in kontaktene på endene. HDTV bruker komponenten videoformatet som trenger tre kabler for videosignalene og to mer for lyd. Y videokabelen inneholder informasjon for fargen grønn og synkronisering og lysstyrke signaler. Cr kabelen bærer informasjon for fargen rød og Cb bærer blå. AV-kabler bare bære lyd og bilde og ingen styresignaler.

HDMI-kabler

HDMI-kabler har 19-pinners kanten kontakter som passer til en spor port på komponentene. Den enkle kabelen bærer digital informasjon for alle komponentene i videosignalet på separate ledninger og digitalisert lyd for opptil åtte kanaler. HDMI-kabler også bære styresignaler for automatisk oppsett av noen kombinasjoner av utstyr og ett-trykkskontroll aktivere tilhørende utstyr med én kommando. I 2009 bærer versjon 1.4 en Ethernet-kanal for å gi Internett-støtte for enheter i systemet som bruker den.

Analog og Digital forskjeller

Analog lyd- og signaler går i bølger av ulik informasjon med stadig skiftende nivåer som er utsatt for forstyrrelser fra andre signaler og forvrengning som reiser gjennom elektroniske enheter og kabler. Uønsket signalene de kan plukke opp forårsaker forvrengt video og lyd på lyden. Men kort kabelen brukes i hjemmeunderholdningssystemer, disse nivåene fortsatt liten og seere merke sjelden noen forskjell. Digitalt signal reiser i koder eller pulser som nøyaktig definerer detaljer om bildene. Så lenge skjermen kan lese koder for å gjengi bilder, gjør støy og forstyrrelser ingen forskjell.

Kvalitet

Siden det digitale signalet sender mer med nøyaktige detaljer, bilder og lyd komme ut klarere enn med analog. Men noen seere tror de digitale signalene lage for mye detalj og bilder og lyd virker unaturlig. Med begge typer tilkoblinger på signalkilder og skjermer må seere velge de beste appellerer til dem. Men med kabeltilkobling AV seere har ikke funksjonene for kontroll og må foreta en individuell tilkobling til hver enhet som bruker Internett-støtte.