Nnywellness.com

Hva vil det bety når din SIM er deaktivert?


Hva vil det bety når din SIM er deaktivert?

Abonnent ID modul (SIM)-kort i din mobiltelefon er det som gjør enheten til å kommunisere med det trådløse nettverket. I noen tilfeller kreves en PIN å aktivere SIM kontoen. Hvis du skriver inn feil PIN-kode for mange ganger, den blir deaktivert, og hvis den påfølgende koden å låse opp PIN er også feil angitt hele SIM blir deaktivert.

PIN

Hver SIM card tilordnes et personlig identifikasjonsnummer (PIN) som kreves for aktivering. PIN-koden er gitt til deg av din mobil transportør og beskytter deg mot en annen person avskjære SIM-kortet og aktivere det på sin egen mobiltelefon uten din kjennskap eller tillatelse. Hvis PIN-koden er feil angitt mer enn tre ganger, blir den blokkert.

Ugyldig PUK-kode

Et SIM-kort som er blokkert på grunn av feil PIN forsøk kan bare være ublokkerte ved å angi en åttesifrede PIN unlocking key (PUK). Det kan hende du tilgang PUK-kode for SIM-kortet på Internett hvis du har registrert deg for online-kontotilgang med mobilleverandøren. Når en PUK er feil angitt mer enn 10 ganger, blir SIM-kortet permanent deaktivert.

Erstatning

En deaktivert SIM-kortet kan ikke aktiveres igjen. Fordi teleoperatøren gir deg så mange sjanser til å angi PUK riktig før du deaktiverer SIM, er forutsetningen at en deaktivert SIM ikke er med riktig eieren. Heldigvis kan du kontakte din mobiltelefon operatør og få et nytt SIM-kort, men du vil sannsynligvis måtte betale for det.

Betraktninger

Det er en forskjell mellom en deaktivert SIM og funksjonshemmede SIM. En deaktivert SIM har hatt sin tjeneste slått av mobiltelefon holderen, men kan aktiveres av transportøren. Deaktivering finner vanligvis sted hvis du har rapportert enheten stjålet eller regningen er forfalt. Hvis du mobiltelefon fungerer ikke, og du ser et SIM-feil, finne ut om kortet er deaktiverte eller ufør før du fortsetter.