Nnywellness.com

Plasma TV bildekvalitet problemer


Plasma TV bildekvalitet problemer

Plasma-TVer, som alle TV-typer, krever minst en grunnleggende justering av bildekvalitet. Problemene ved innstillingen ut av esken er mange, inkludert potensial for brannsår i, unøyaktig farger og utvasket sort høyder. Heldigvis er bruker fjernkontrollen, disse problemene strykes ut i korte rekkefølge. Enten du bruker en kalibrering plate, ansette en proff, eller gå av øyet, hjelper gjenkjenne vanlige plasma bilde problemer riktig vanlige problemer.

Utvasket sort høyder

En av de viktigste tingene som kalibratorer og seere alike bruker som en målestokk for rike bildekvalitet er svart. Faktisk, ble liquid crystal display unngått i år etter innføring fordi innholdet i panelet gjorde det svært vanskelig å oppnå noe annet enn dyp gråtoner. For plasmas er fortsatt mulig. Plasma-TVer har imidlertid evnen til å overgå alle andre TV-type for rik svart nivåer. Åpne "lysstyrkekontrollen", og snu den til punktet hvor mørke områder er virkelig svart, tar bildet rikere og mer dynamisk.

Knust hvite

Hvit forelskelsen er et fenomen som oppstår når kontrast er innstilt for høyt. Dette gjør bildet lysere, men også betyr settet arbeider hardere, kjøring over Fosfortypen i TV. Dette gjør det langt mer sannsynlig at et statisk bilde igjen på skjermen kan la et permanent bilde, kjent som bildelagring, eller brenne-in. snu kontrast ned i settet avslører tidligere skjult detaljer, øker plasma levetiden og reduserer sjansen for permanent bildelagring.

Overmål bråk

Moderne plasmaskjermer, gitt deres digital vise natur, allerede har en høy grad av skarphet. I tillegg bruker høykvalitets kilder som satellitt-TV og Blu-ray redusere behovet for å skru innstillingen for skarphet. Høy skarphet på plasma sett øker synligheten av mygg støy, vanlig i digitale kilder. En enkel metode for å fikse dette er å stoppe et bilde av svart tekst på hvit bakgrunn. Dette kan gjøres på en kalibrering plate, eller under kreditt på et show. Skru ned innstillingen "Skarphet", til det sorte teksten ikke lenger har hvite kantlinjer.

Fargeutfall

Når farger er slått opp for høyt, farger tar på en "neon" effekt. Dette gjør alle fargene mer interessant først, men også svært unøyaktig. Fargene skal være rent og levende, aldri blødning på et tilstøtende bilde. En enkel måte å fikse dette er å se et bilde med hudfarger. Slå ned innstillingen "Farge" Hvis huden synes å ha en rødmusset, rødbrun tone. Samtidig, justere "Tint" hvis håret har en grønnaktig utseende, indikerer overdreven grønne push.