Nnywellness.com

Hvor nær Amp effekten skal Sub?


Amp effekten output må være så nær håndtering kapasitet sub som mulig, men flere faktorer må vurderes og effekten betingelsene definert før du gjør dine valg. Sammenkobling forsterker til en subwoofer også innebærer ohm matchende og riktig ledninger måler for å oppnå størst effektiviteten av lyd og sikre trygg, pålitelig forsterker og høyttaler drift.

Effekten typer

Høyttalere og forsterkere tilordnes wattforbruk rangeringer av produsenter, men det finnes flere metoder for beregning av effekten. "Topp", "Musikk," "Kontinuerlig" og "RMS" er felles karakterer, men RMS watt regnes som den mest pålitelige av lydfolk. En forkortelse for matematiske "root-betyr-squared" wattstyrke beregningsmetoden, RMS watt beskriver gjennomsnittlig wattstyrke utdata fra forsterkeren og gjennomsnittet håndtering kapasitet på høyttaleren. En subwoofer med et RMS vurdering lik eller litt større enn forsterkeren vil utføre trygt, så alltid bruk RMS Watt karakterer og unngå "Peak" og andre karakterer for å hindre skade på mulig utstyret.

Forsterker ohm

"Ohm" er en rangering som tilordnes til forsterkere og høyttalere, beskriver spenning motstand, som dikterer watt strøm fra forsterkeren høyttaler. Forsterkere er konfigurert til å fungere med høyttalere av ulike ohm laster, men effekten går opp som høyttaler ohm gå ned på grunn av redusert spenning motstand. Amp spesifikasjoner vil liste RMS watt på forskjellige høyttaler ohm laster, så være sikker på å ta høyttaler ohm når matchende forsterker og sub wattstyrke.

Høyttaler ohm

I motsetning til forsterkere, høyttalere ohm rangeringer er fast og kan ikke endres med mindre flere høyttalere er kablet mote - effektivt endre generelle ohm belastningen. Fordi de fleste subwoofer og forsterker systemer benytter en til to ubåter kablet i serien, er parallelle ledninger og påfølgende ohm endringer sjelden et problem. Bruke en kombinasjon av høyttaler ohm og RMS Watt karakterer i forhold til forsterker RMS watt utgang på uttalte ohm rangeringer gjør riktig sub og amp matchende.

Høyttaler ledningen hensyn

Høyere amp effekten og lavere ohm rangeringer likestille tyngre gauge høyttaler ledningen behov, spesielt når du kjører lang ledning lengder. Kabel ledninger fungere som en kanal for amp-til-høyttaler spenning og kan hemme spenning flyt hvis diameter er for liten - forårsaker lyd forvrengning og mulig høyttaler og forsterker skader over tid. Mens det er flere skoler med tanke på hvilken wire diameter er best, vil konsultere med din audio professional hjelpe avgjøre riktig ledninger måleren for din situasjon.