Nnywellness.com

Hvordan sendes HD TV?


Hvordan sendes HD TV?

På mange måter, HD-TV-sendinger på samme måte som tidligere former for TV. TV-stasjonen sender ut et signal i eteren, som er plukket opp av en mottaker på TV. Cable stasjoner gir signalet gjennom deres kabel nettverk, mens satellitt-TV-tjenester stråle det direkte inn i hjemmene via en satellitt. På grunn av forbedret klarhet i HDTV avvike spesifikk litt fra eldre TV-sendinger.

Digitale sendinger

HDTV krever digital kringkasting, som er forskjellig fra den eldre analog kringkasting TV-stasjoner som brukes. Signalet går ut som matematiske kode---en lang rekke 1s og 0s---som inneholder alle lyd- og informasjon for showet. Som bruker mye mindre båndbredde enn analoge signaler som kan det digitale signalet bære mye informasjon, og dermed et skarpere, klarere bilde.

Underkanaler

Digitale TV-stasjoner også bruke MPEG2-komprimering, som ytterligere krymper signalet og lar kringkastere å dele inn i flere kanaler kalt sub-kanaler. Noen av disse Underkanaler sendes i standard definisjon, tilsvarende de eldre TV. Andre Underkanaler kan sendes i HD, skape et skarpere, klarere versjon av samme show.

Digital mottaker

Når signalet går, må TV plukke opp signalet og tolke det som lyd og bilder. TV krever en digital tuner for å hente digitale signaler. De fleste HDTVer har en digital mottaker som standard, men eldre TV krever en digital omformer for å fungere.

Bildet tetthet

Når HD-signalet vises på skjermen, trenger en skjerm av pixel tettheten for å vise bildet som krisen som mulig. Hver TV har hundretusenvis av piksler på skjermen---små prikker som stadig skifte farger for å produsere bildet. Eldre TV har 480 vannrette linjer på piksler på skjermen (referert til som standard definisjon). For en HDTV å arbeide, må det 1080 vannrette bildepunktet linjer skal fungere: mer enn dobbelt så mange som eldre standard definisjon TV. Merk at den resulterende klarheten har ingenting å gjøre med den fysiske størrelsen på TV. 20-tommers HDTV beviser fortsatt et skarpere bilde enn en 40-tommers standard definisjon TV.

Kombinasjoner

For HDTV til funksjon må alle komponentene være på plass. TV-stasjonen trenger å kringkaste HD digitalt signal og TV må kunne motta digitale signaler, i tillegg til å ha skjermen tetthet for å vise et HD-bilde. Hvis stasjonen ikke sender ut showet i HD, det vil ikke se så skarp på TV, selv om det er en HDTV. Omvendt, hvis du ikke har en HDTV, HD-signaler vil se akkurat det samme som vanlig signaler.