Nnywellness.com

Hva er en GM Pontiac?


Hva er en GM Pontiac?

Pontiac er produsert av Detroit-basert General Motors siden 1926. I 2009 GM annonserte at det var slutt bil linjens produksjon. I mange tiår var Pontiac en kledd opp Chevrolet. Den delte samme utformingsegenskapene, men med mindre styling tweaks og mer krom. Det tillot kjøpere å trappe opp status. Ved 1990 delt alle GM-produkter mange av de samme alternativene, gjør Pontiac overflødig.

Opprinnelse

Pontiac var resultatet av en fusjon mellom Michigan-baserte Pontiac våren og vogn fungerer selskapet og Oakland Motor Car Company i 1908. GM kjøpt Oakland et år senere og i 1926 lansert Pontiac sammen med sin eksisterende Oakland. Når Pontiac salg outstripped Oakland, linjen ble droppet og Pontiac forble en GM tilbyr.

GM familie

Pontiac var en jevn selger i 1930, supplerer Chevrolet, GMC lastebiler, Oldsmobile, Cadillac og Buick. Det satt mellom Oldsmobile og Chevrolet i hierarkiet som det ble ansett som en stabil, pålitelig bil linje med noen blomstrer å skille det fra sine tydeligere bror, Chevrolet.

1930

I sin første året med produksjon solgt mer enn 76 000 Pontiacs. Av 1933 var den billigste bil på markedet utstyrt med en straight 8-sylindret motor. Frem til tidlig på 1950-tallet var det enten utstyrt med straight-8 eller flathead V-8. De fleste av komponentene kom fra Chevrolet å holde kostnadene nede.

Etterkrigstiden

Karakteristisk Pontiac var sine chrome strek som startet på grille, kjørte langs midten av panseret til frontruten, og deretter fortsatte ned i bagasjerommet. Dens panseret ornament av en indisk sjef ble avledet fra Potiacs navnebror, Chief Pontiac, som kjempet britene i Michigan under den franske og indianske krig. Derfor ble modeller navngitt av høvding og Star.

Makeover

I 1956 brakt Pontiac GM Semon Knudsen i maskinsjef John Z. De Lorean gi Pontiac en bilde makeover. Den tradisjonelle sølv striper og Chief Pontiac hette ornament forsvant i 1957. I samme år utstyrt høy ytelse luksusen Bonneville debuterte, med hvert valg i GM arsenal og en innsprøytning V-8. Til en pris på $5800 koster det dobbelt så mye som gjennomsnittlige Pontiac.

GTO

De Loreans neste prosjekt var GTO, som var basert på eksisterende Pontiac stormen. Den GTO, drevet av en 389 kubikk tommer V-8 motoren, ble tilbudt som coupe, hardtop coupe eller cabriolet. Den inneholdt chrome deksler, en dual eksos system, en etasje-montert Hurst shifter, hette kuler og spesielle GTO emblemer. De Lorean Bonnevile og GTO fikk Pontiac en sporty bilde.

1970

Pontiac styrket legitimasjonsbeskrivelsen som en høy ytelse bil-linje med innføringen av 1967 Firebird, sibling av Chevrolet Camaro. Hovedforskjellen mellom to var Firebirds fremre støtfanger var integrert i kroppen og designen taillamp ble tatt fra tiden. Firebird var Potiacs lange Svanesang, igjen i produksjon fram til 2002. Men enn langvarige Firebird, Pontiac mistet at 1960-årene-70s magi som GM fokusert på Cadillac, Chevrolet og Buick.