Nnywellness.com

Hva gjør en motor startsperre?


Hva gjør en motor startsperre?

En bilmotor starter via en tenning system, som er aktivert ved en angitt nøkkel eller andre tegn. En motor startsperre hindrer aktivering av en tenning på andre måter.

Startsperre

En motor startsperre refererer til en elektronisk enhet brukes til å hindre at en motor starter hvis ikke riktig nøkkel eller token brukes. Innenbords brukes vanligvis til å hindre en bilmotor blir "hot kablet" via ulovlig manipulering av ledninger.

Prosessen

Motoren innenbords bruk en kodet systemet. Nøkkelen inneholder en microcircuit som aktiveres via et elektromagnetisk felt. Dette feltet aktiverer gjeldende gjennom viktige kroppen, som sender et signal til bilens motor Control Unit. Når ECU bekrefter kodet nøkkelen er gyldig, starter bensininnsprøytning sekvensen.

No-startbetingelse

Noen versjoner av motoren innenbords vil aktivere en tidsbestemt "no-start" tilstand. Dette betyr at det ikke vil tillate motoren skal aktiveres på noen måte for en viss tid etter forsøk er gjort for å starte bilen ved hjelp av en uautorisert nøkkel. Mer avanserte motoren innenbords kan bruke mobiltelefon eller satellittkommunikasjon for å varsle en sikkerhet fast i et forsøk på uautorisert motor aktivering.