Nnywellness.com

Typer ABS bremsesystemer


Typer ABS bremsesystemer

ABS bremsesystemer (ABS) er en sikkerhetsmekanisme for kjøretøy som mekanisk pumper bremsene slik at de ikke låses. Dette gir en mulighet til å fokusere mer på styring bilen i stedet å manuelt pumpe bremsene for å unngå fengsel. Dette kan være en stor fordel i en nødssituasjon, som kjører på en vei som er vått eller er dekket med is.

Fire hjul blokkeringsfrie bremser

En fire hjul ABS bremsesystem finnes på de fleste biler og minibusser. Hovedformålet med denne typen ABS systemet er å hindre at bremsene låser på noen av bilens fire hjul. Systemet sensorer sikre at hvert hjul har den nødvendige kraften til å bremse for å hjelpe føreren opprettholde kontroll av hans styre.

Bak-hjulet ABS bremser

I motsetning til fire hjul systemet hjelper denne typen ABS for å holde bakhjulene bare på et kjøretøy fra spinning ut utenfor førerens kontroll. Bremsene på forhjulene kan fortsatt bli låst, som kan gi driveren mindre kontroll over bilens styring. Denne type system finnes på mange lastebiler, sport nyttekjøretøyer og noen modeller av varebiler. Dette oppsettet er viktig når driveren er tauing lett belastning bak bilen.

Tre-kanals ABS bremsesystem

Denne typen ABS har kontroll delt mellom front og bakhjulene. Begge forhjulene har en uavhengig system, mens bakhjulene har en ABS som kontrolleres av en enkelt krets mellom to av dem. Den elektroniske kontroll modul eller ECM, sanser når bakhjulene kan låse opp og signaler systemet bruke den nødvendige kraften til å hindre den. Det gjør også kontinuerlig diagnostikk på systemet mens kontrollere den.