Nnywellness.com

Hvordan fungerer en bil termostat?


Holde den varm og kjølig

En bil termostat gjør bare at den holder kjøretøyet varm men samtidig kjøler motorblokken. Alle søkemotorer, viktigere bil og lastebil motorer, må opprettholde en viss temperatur for forsvarlig drift. Hvis motoren er også kult påvirkes kjørelengde ved hjelp av en feilaktig drivstoff blanding. Hvis motoren blir for varmt, det kan bli alvorlig skadet fra deler feil eller metalldeler skjevt fra overdreven heten.

Temperatur rangeringer

Alle Termostater for biler vurderes av temperatur. Søkemotorer kommer i alle forskjellige størrelser fra små økonomi-modeller til de som kan trekke belaste. De alle har det likt tingen felles: de må være temperatur kontrollert. Termostater vurderes i grader så de kan kontrolleres for kjøling. Før datamaskinen kontroller plassert i biler, må noen biler ha deres Termostater forandret seg avhengig av sesongen. Om sommeren kan det ha senkes til 165 grader F. Selv om vinteren kan det være reist så høye som 195 grader F. Formålet var for riktig motor drift og motorkraft.

Alt i våren platen

Grunnleggende Termostater for biler er alle bygget på samme måte. De kan bruke ulike materialer, men oppretter handlingen fortsatt samme resultat. To metaller i ulike klemt sammen. Når oppvarmet disse to metaller trekk mot hverandre forårsaker dem til å åpne eller lukke. Disse platene holdes på plass av en fjær i en viss spenning. Alle Termostater er vanligvis en lukket ventil. Når temperaturen når et visst punkt disse platene flytte mot holder våren og åpne kjøling krets. Kjølevæsken er da lov å strømme gjennom motoren i din Kupévarmer og deretter gjennom radiatoren for å bli avkjølt. Bilens vannpumpe skaper flyt for rørleggerarbeid krets.

Endres termostaten

I dagens biler, deler kan ha endret men handlingen og prinsippet forblir den samme. I stedet for våren plate termostaten, er magnetventilene nå ansatt i visse biler. Disse magnetventilene bruk bilens 12-volt likestrøm elektrisk system til å åpne og lukke kjølevæske krets. Strømningsbane er den samme, men det er mye mer sofistikert. En sensor plasseres i kjølevæske linjen nøyaktig temperatur. Dette sender et signal til bilens datamaskin, som i sin tur åpne eller lukke ventilen elektrisk termostat. En separat fan er nå ansatt på radiatoren å holde kjølevæsken på en svært nøyaktig lesing. Resultatet har skapt et kjøretøy som kan kontrolleres nøyaktig for ytelse og drivstoff kjørelengde. Uansett teknologien ansatt, utføre alle Termostater fortsatt samme funksjon, for å holde bilens motor på en viss temperatur for optimal drift.