Nnywellness.com

Hvordan vurderes bildekk?


Hvis du ser på sideveggen av dekkene, får du en rekke bokstaver og tall som forteller deg på dekk. På de fleste biler er det et annet brev direkte etter dekk, som forteller deg det fart ratifisere av dekk. Disse brevene fortelle deg hvor fort kan du trygt kjøre på dekkene. Det er ikke nødvendigvis så viktig i Amerika, hvor det er forbudt å kjøre over 70 miles per time i de fleste stater, men i land som Tyskland, med sin berømte autobahn og Isle of Man hvor mange veier ikke har fartsgrenser, er det viktig å ha dekk som kan holde under høyhastighets forhold.

Hastighet rangeringer M-R

De lavest rangerte dekkene kan du kjøpe er M karakter. De er godkjent for bruk opp til 81 miles per time. M-karakter dekk brukes på personbiler, men bare som midlertidig reservedeler. Det neste steget opp fra en M-karakter dekk er en N-karakter dekk. N-karakter dekk er godkjent for hastigheter opp til 87 miles per time. Når det er P-karakter dekk (opptil 93 mph), Q-karakter dekk (opptil 99 mph) og R-rated dekk (opptil 106 mph). N-vurdert gjennom R-rated dekk er bare tilgjengelig for ikke personbiler og lette lastebiler.

Hastighet rangeringer S-H

Det neste steget opp i fart karakterer er en S-karakter dekk, som er godkjent til 112 mph. Som er T-karakter dekk (opptil 118 mph), U-karakter dekk (opptil 124 mph) og H-karakter dekk (opptil 130 mph). Alle disse dekkene, fra S til H, finner både personbiler og lette lastebiler. H-karakter dekk er de vanligste og finnes standard på de fleste biler i Amerika.

Hastighet rangeringer vz

Etter H-karakter dekk komme V-karakter dekk. V-karakter dekk er godkjent for bruk opp til 149 miles per time. Z-karakter dekk er godkjent for hastigheter på over 149 miles per time. Disse dekkene kan bare brukes på personbiler.

Kjøp Z-karakter dekk

Ofte vil du finne Z-karakter dekk for salg til rabattpris skarpe fra de lavere rangerte tilsvarende. Dette er fordi Z-karakter dekk slites ut mye raskere enn lavere rangerte dekkene. Mens det kan være fristende å spare penger på forhånd, er det usannsynlig du vil kunne kjøre over 150 miles per time i Amerika, og du vil ende opp med å betale for det i det lange løp når du må kjøpe nye dekk mye tidligere enn du ville hvis du kjøpte lavere rangerte seg.

W og Y-karakter dekk

Z-karakter dekk pleide å være høyest rangerte dekk tilgjengelig, men med mer moderne biler å kunne nå hastigheter langt over 149 miles per time, to nye hastighet rangeringer er innført. W-karakter dekk har vært testet trygg med hastigheter opp til 168 miles per time, og Y-karakter dekk er påvist trygt med hastigheter opptil 186 miles per time. Men hvis du kjører en superbil på autobahn, er det usannsynlig du trenger dekk som disse.