Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom Analog & Digital Radio?


Hva er forskjellen mellom Analog & Digital Radio?

Digitale sendinger, eller DAB, er en ny form for radio som erstatter tradisjonelle analoge radiofrekvenser. Radiostasjoner er ikke langt bak fjernsynskringkasting og mobiltelefoner har allerede byttet fra analoge til digitale sendinger. Politi og andre offentlige sikkerhet enheter bruker en blanding av tradisjonelle analoge og nye digitale utstyr. Begge systemene har styrker og svakheter som definerer nytten av hver og Vis som noen ganger litt gamle er fortsatt nyttig når blandet med den nye.

Analoge grunnleggende

Analoge sendinger som en kontinuerlig strøm av elektriske signaler som varierer i intensitet over tid. På grunn av elektrisk ladning på signalet, er analoge sendingene lett forstyrret av stormer og andre naturlige forstyrrelser i atmosfæren. Likevel, analog vil vanligvis gi en slags signal, kringkasting minst en del av informasjonen som sendes, selv med forstyrrelser.

Digital grunnleggende

Digitalt utstyr sender ikke et kontinuerlig signal. Et digitalt signal, består av en matematisk kode, sendes i blokk segmenter. Når digitale signaler oppstår forstyrrelser, går hele signal tapt på grunn av compartmentalized blokker av digitale signaler. Men når signalet er det enklere å stille inn enn et analogt signal på grunn av det matematiske nøyaktighet i kringkastingen.

Digital oppturer og nedturer

Radiostasjoner jobber mot konvertering til et digitalt signal. Når signalet er sterk er lyden klar og skarp. Hvis signalet er svakt, men er det sannsynlig å være tapt fullstendig.

Digitale håndholdte radioer kampen relé kvalitet fordi digitale systemet ikke kan skille bakgrunnsstøy fra lyden av en stemme, som er en bekymring for nødstilfelle personell. I et kontrollert miljø som en radiostasjon tilbyr lyd messe digitale signaler overlegen lydkvalitet. Men kanskje teknologien ikke klar for alle programmer.

Fordelene med Analog

Mens fleste anser analoge signaler radio "gammeldags", de fortsatt tilby store fordeler over digital. Analoge radioer kan utvide sine signalrekkevidde ved å gjøre opp, hvis nødvendig. En analog radiosignal kan også levere en ekte stemme, så en høyttaler nær høy bakgrunnsstøy er i stand til å bli hørt og forstått.

Ting å komme

Som digitale radioer og digitale sendinger er ytterligere perfeksjonert, vil fordelene fortsette å vokse. Nye funksjoner i digital radio inkluderer muligheten til å stoppe et program og gå tilbake og relisten del av en kringkasting. Å finne stasjoner som blir også enklere som den teknologiutviklingen. Lyttere vil ikke lenger har å søke for perfekt plassering av tuning skiven for best signalmottak.