Nnywellness.com

Hvordan konvertere en gass Moped til elektrisk


Mens ordet "scooter" er en sammensmeltning av "motoriserte" og "pedal drevet", har hvilken bil konnotasjon og juridiske status endret noe. Mens fleste forbinder nå ordet med den gategodkjente, trinnvis scootere felles i byer over hele verden, er motorisert sykkelen mer av en moped i den sanneste forstand. Konvertere en gass-drevet moped elektriske er ikke et enkelt prosjekt, eller er det særlig billig hvis du bruker nye deler. Men gjøre noen smart shopping og fabrikasjon erfaring dette verdt prosjektet for mekanisk tilbøyelig.

Instruksjoner

• Unbolt opprinnelige motoren, overføring, bak og forhjulene; prosedyrer vil variere avhengig av merke og modell. Når du har moped strippet ned til rammen, fjerne gass og clutch sammenhengen, men ikke kontrollsamlinger, fra styret.

• Kjøpe fra en online kit forhandler en motorisert sykkel kit utnytte en bilmotor. Finn en kit forhandler ved å skrive inn ordene "sykkel bilmotor" i nettleseren din. Hub motorer er børsteløs DC (likestrøm) motorer, betyr at de er funksjonelt identisk med AC (vekselstrøm) motorer. Hub motor kits er ikke billig; Du kan enkelt bruke mer enn $500 på motor, motor kontrolleren og nødvendige kjører utstyr før tilbringe noe på batterier. Se Tips for dimensjonering anbefalinger.

• Få et sett med batterier fra en elektrisk bevegelighet scooter leverandør; Skriv inn ordene "mobility scooter batterier" i nettleseren for å finne en forhandler. En elektrisk scooter bruker ca 10 ampere per time for gjeldende for å opprettholde 20 mph eller 23 forsterkere å opprettholde 35 mph. Som sådan, må du batteri (eller sett med batterier) med minst 90 amp-timers lagring. Et sett med 12-volts, 33-forsterker-timen mobility scooter batterier vil koste ca $60 jevnlige 2011, som er omtrent 1/15 kostnaden for samme lagringskapasitet med de dyrere lithium ion-batteriene solgt med mange hub motor kits.

• Klipp og re sveise rammen til batteriene. Mobility scooter batterier er ca 6 inches bredt, som gir deg plass pedal hvis du monterer dem på sykkel ramme der motoren tidligere bodde. Lage en ny ramme del av 1/16-tommers plate stål. Cut to stykker av platen og sandwich batteriene mellom dem. Weld tube stål langs toppen og foran koble styret til sete og pedal bolig. Få hjelp av noen med erfaring, om nødvendig.

• Montere motor kontrolleren til toppen av rammen, og koble til batteriene i serien. dvs positiv terminalen til ett batteri til negativt neste, så igjen med det tredje batteriet. Dette vil gi deg 36 volt som din motor krever. Koble din ledninger til motor kontrolleren og kit produsentens retning for å installere resten av samlingen. Hjulet/hub motor montering bolter til rammen på samme måte som det opprinnelige hjulet kom ut.

• Re-installere bremser av bolter dem til fremre og bakre ramme og dikte et dekke av stålplater å dekke motor kontrolleren. Du kan velge for å installere en innebygd lader og en lengde på skjøteledning bak motor kontrolleren og under dekselet slik at du kan lade opp overalt.

Tips og advarsler

  • Motor størrelse er avgjørende, spesielt hvis du vil beholde den samme 35 mph som på moped var opprinnelig vurdert for. Hvis du vil opprettholde samme mengde strøm, multiplisere din opprinnelige motorens hestekrefter med 746 å få motoren i watt. For eksempel hvis du vil beholde den opprinnelige 6 hestekrefter, trenger du en 4,476 watts motor eller et par 2,238 watt motorer. Men vil dette gjøre på moped kan ca 60 mph, som er trolig ulovlig i staten. Du trenger bare om 300 watt gå 20 mph og 1000 watt gå 35 mph.