Nnywellness.com

Problemer med Dimming på Toshiba DLP TV


Problemer med Dimming på Toshiba DLP TV

Digital lyset projeksjon (DLP) TVer og projektorer bruker komplekse semi dirigent, sammen med et fargehjul og små speil, lage levende og skarpe bilder. Mens DLP-teknologi brukes i HD-TV, ble det sterkt utnyttet i projeksjons-TVer i tidlig til midten av 2000-tallet. Dimming kan oppstå på en DLP TV av flere grunner, inkludert en tidlig utbrenthet lyselementet brukes i projeksjon systemet.

Hvordan DLP fungerer

DLP optisk semi-conductor ble opprettet i 1987 av Dr. Larry Hornbeck av Texas Instruments. Semi-Conductor har en rekke opp til to millioner mikroskopiske speil, hver mindre enn bredden på menneskelig hår, montert hengsler. Disse speil videresende et signal fra et grafikkort og prosjekt lys fra en high-powered pære på TV-skjermen.

Brenntid

Avhengig av produsenten, kan DLP projeksjon pærer vare alt fra 6000 til 8000 viser timer før utbrent. Toshiba rapportert at sin lyspærer kan vare 8000 timer med lysstyrke slått ned og 6000 timer ved full lysstyrke. Ett tegn av projeksjon lyspæren forbereder å brenne ut blir en langvarig oppvarmingstiden og en dimmer bilde uten lysstyrke innstillingene på TVEN.

Toshiba søksmål

Flere modeller av Toshibas DLP TV produsert i 2005 sendt med defekte lamper som brent ut med så lite som 100 timer med bruk. En class-action søksmål ble innlevert mot Toshiba, som bosatt av forlenge levetiden til pære-garantien med to år, og tilbød å dekke kostnaden av en lyspære-erstatning til kunder av defekte enheter. Eiere av DLP TV fra 2005 til 2006 bør kontakte Toshiba om tjenesten eller utskifting av pære.

Erstatte pære

For å skifte, må en Sekskantet skrutrekker eller en allen fastnøkkel. Koble settet og la den avkjøles i minst 30 minutter. Pære er varme og kan forårsake alvorlige brannskader. Finn kabinett lampedekselet på høyre side av TV og skru lås med allen fastnøkkel. Løsne de to skruene på bunnen av kabinettet lampe med en skrutrekker og dra kabinettet av TVEN. Sett inn erstatning lampe skapet og feste den med skrutrekkeren. Sett tilbake lampedekselet kabinett og festes med allen fastnøkkel.