Nnywellness.com

Når du bør bytte en lyspære i en bakre projeksjon TV


Bak projeksjon TV-apparater bruker en stor lys lampe som er plassert bak skjermen å lyse opp skjermen og bilder på skjermen. Noen bakprojisering TV, avhengig av størrelsen, kan ha flere pære på baksiden av enheten. Disse store pærene begynner å miste lysstyrke og til slutt brenne ut helt over tid og med bruk.

Tidsramme

Gjennomsnittet blomsterløk i en bakprojisering TV lampe vil vare rundt 5000 8000 timer. Levetid målingen i timer er basert på antall timer som TVEN er slått på og i bruk. For eksempel hvis den gjennomsnittlige husholdningen klokker 4 timer med TV hver dag, er det 28 timer i uken bruk. Pære i dette eksemplet vil vare mellom like under 3,5 år til 5,5 år.

Effekter

Du kan også se etter effekten av en pære som er brent ut eller nærmer seg slutten av sin levetid. Når du slår på TVen, kan du oppleve normal oppvarming. I denne korte perioden kan skjermen blir nedtonet og gradvis bli lysere før maksimale lysstyrken.

En pære som nærmer seg slutten av levetiden sin kan ikke komme maksimal lysstyrke og skjermen kan virke kjedelig eller svakt. Hvis TVEN bruker flere lamper, kan det hende at en side av skjermen dimmer enn den andre på grunn av lampen på den siden seg ute.

Utbrent

En pære som er helt utbrent vil føre skjermen å bo helt mørkt, med flere lampe TV, et område av skjermen kan være ekstremt svak hvis pæren i dette området er blåst ut.

Betraktninger

Brukerinnstillinger variere når det gjelder å bruke bakprojisering TV. Pærer som blir svakt på grunn av tusenvis av timer med bruk kan ikke påvirke seeropplevelsen så mye for noen brukere som det gjør for andre. Hvis du ikke vanligvis holde din TV lysstyrkeinnstillingene for høy, kan en døende pære forårsaker halvmørket ikke være et problem en gang.

Utvide levetiden

Du kan gjøre for å fremme forlenge levetiden til en lyspære i bakprojisering TV å få flest timer ut av pærene. Du kan redusere innstillingen lysstyrke på TV som letter belysning byrden på pærene.

Du bør også rense luftfiltre TV eller air kanaler regelmessig (per brukerhåndboken for TVen) å holde de indre områdene av TV kule og ren. Varmen kan redusere lyspære lifespans, så du bør holde vents rent og holde TV i et kjøligere rom uten lys treffer TV.