Nnywellness.com

Slik endrer du tidspunktet beltet på en Honda


En timing belte sørger for at ventilene i motoren åpnes og lukkes i riktig forhold (timing) til stempler opp og ned bevegelse. Når en timing belte bryter, det rette sammenheng er tapt, og motoren kjøres ikke.

Instruksjoner

• Fjerne batteriet negative tilkoblingen.

• Hvis bilen er utstyrt med cruise-kontroll, fjerne cruise kontrollenheten ved belter; to 10mm bolter holde det nede. Fjern alle belter på motoren. Det er lurt å merke dem på noen måte, slik at du vet hvor de går når det er på tide å sette tilbake på.

Etter behov, Fjern tilbehør som kan være i form av tar av timing belte coveret, som Dynamo, servostyringspumpe, klimaanlegg eller ventil deksel. Også fjerne peilepinnen rør og motoren monterer eller parentes som kan hindre deg i å fjerne timing belte dekselet eller beltet seg. Hvis du vil fjerne en motor mount, må støtte motoren sikkert på noen måte. Vanligvis vil en jack fungere helt fint.

Fjerne splash skjold for å komme til den Veivaksel skivene og bolt. Finne topp dead center (TDC) merket på den Veivaksel skivene; line opp merket med TDC merket finnes vanligvis på forsiden timing. Noen Hondas TDC mark er overføringen enden, som kan sees gjennom timing mark hullet. Hullet er rektangulær med peker inne.

Fjern den Veivaksel skivene. Mange nyere Hondas har en spesiell verktøyet å holde skivene mens du Løsne bolten. Fjern alle boltene som fester timing belte dekselet til motoren. Løsne eller fjerne timing belte strammer og fjerne gamle, ødelagte timingen belte.

Kontroller at veivakselen er stilt opp merkene under timing dekselet. Flytte kamaksel pulley(s) til merkene til merkene på motoren. Den kamaksel skivene har kanskje ordet "Opp" eller en prikk trampet på den. Plasser dem i den aktuelle stillingen. Når dot eller "UP" er på rett sted, bør skivene har to hakkene på motsatt side som vil stille opp med den øvre kanten av topplokk. Installere nye tidspunktet beltet fra Veivaksel skivene, holder beltet så tett som mulig når du installerer fra skivene til skivene. Installere beltet på timing belte strammer sist. Installere eller stramme belte strammer. Motoren snu minst én runde, og kontrollerer timing mark justering og belte spenningen. Hvis de er fine, er du klar til å reversere prosedyren for å sette alt sammen. Toppen av alle væsker som drenert.

Tips og advarsler

  • Bruke digitalkameraet for å dokumentere hele prosessen slik at du kan montere deler. Når du tar en bolt eller mutter av fjerne en del, sette den tilbake i hullet umiddelbart slik at du vet hva hull det går inn i når installere. Eller du kan bruke kartong og gjenskape den riktige posisjoner og forholdet mellom bolter ved å lage hull i papp og sette skruene i hullene i samme mønster som på motoren. Bruk hvitt ut eller neglelakk å male timing merkene på veivakselen og kamaksel trinser å gjøre dem enklere å se.
  • Honda motorer kan være interferens motorer. Det betyr at hvis tidspunktet beltet er ødelagt, stempelet kunne komme opp og få kontakt med en åpen ventil i topplokk. Hvis Veivaksel eller kamaksel stopper flytter og det føles som noe er å treffe når kø timing merkene, er det sannsynlig interne motorhavari. Ta kontakt med en profesjonell for bestemte bilen på dette problemet.