Nnywellness.com

Hvordan bygge en billig Hot Rod rotte stang


Hvordan bygge en billig Hot Rod rotte stang

Så du har til bilen viser og kanskje selv sett en kul tidlig Hot Rod i gatene... og du blir BITT av bug! Nå hva?

Instruksjoner

FørstVær ærlig med deg selv. Er du hendig? Kan du wield en skiftenøkkel? Ja, sa jeg WEILD!

Dernest har du plass til å arbeide?Endelig... hva med kontanter?Hvis du er lav dollar på... ikke noe problem. Vi kan fikse det.Hvis du ikke er hendig, ta en college klassen eller lokale kurs på grunnleggende mekanikk, sveising og fabrikasjon.Hvis du ikke har et sted å arbeide, må en.

Hvis du kan arbeide på biler og har et sted å jobbe og minst penger... kan vi begynne.

Først må vi en ramme. Gå gjennom rubrikkannonser, elektroniske oppslagstavler og lokale klubber. Også søppelpost verft og speideren ut landsbygda fungerer. NOEN gamle ramme vil fungere, men ideelt du ønsker noe fra 30 eller eldre. Så rett og rust gratis som du kan finne.Hvis du ikke finner en... vil en lokal stål supply fungere. Rektangulær 2 x 4 stålrør gjør en fin tidlige ramme. Kjøp rundt 16-20 fot av den. Du kan ha dem kuttet det i 2 lengder på 8 eller 10 fot.De fleste gamle biler fra 20 og 30-årene var på en akselavstand på 90-110 føtter, så planlegge deretter.Du vil trenger sveising ferdigheter eller det sveiset sammen.Det må sveises sammen som en stige. Perfekt kvadrat og nivå. Et kryss medlem ved fronten, kanskje 2 eller så i midten (x er best) og ett i ryggen. Bredde avhenger av kroppen, så planlegge!En flat stige over to aksler vil ri høy som en 4 x 4. så en "kick opp" i ryggen er nødvendig. Det ser ut som en "Z" når rammen er lagt på sin side. Måten rammen under kroppen er lavere enn rammen over akselen.

Deretter må aksler. Foran og bak. Måle din bak bredde eller bak kroppen bredde. Aksel kan være bredere enn rammen (skal være).Noen gamle bakenden fungerer, men fra sent 50-tallet gjennom sent 70 's er best. Ser er sekundær bolt mønster av hjulene er viktig hvis du vil kjøre fint egendefinerte felger.Et blad våren bakakselen er best. enklere å endre. Men det avhenger av pris.Den bakre utgangen må en våren. Spiralfjær, spole over sjokk og bladfjærer er enkleste.Bladfjærer kan tverrstilt (fra side til side på dekk) eller parallell.Parallell krever rammen lav igjen bak aksel.Spoler og spiral over sjokk er enkleste så vi vil konsentrere seg om dem.Sveise øvre kopper eller monterer på baksiden cross medlem (stige rung) og lavere mounts eller kopper til akselen bolig.Finn akselen med radius stenger, torsjon barene, stigen barer eller en delt wishbone (tidlig biler hadde en trekantet lenke ønske-bones).

Forakselen kan være en rett aksel eller uavhengig hjuloppheng.,En rett aksel er billigste... og kan komme fra en annen gammel bil eller bli kjøpt ny.Uavhengig hjuloppheng er en bedre design, men krever mer sveising og mekanisk vet hvordan. Populære er Mustang II / Pinto, AMC Pacer og Corvair.En rett aksel bruker en aksel, parallell eller tverrgående leaf spring(s) spindles som pivot og hårnål stang, wishbone eller en 4 link system.De fleste av disse elementene er tilgjengelige nytt... og minst deletegningen vil gi deg et mønster for å bruke gamle deler.Den billigste måten er å kjøpe en sen 40, tidlig 50 chevy eller Ford plukke opp.Dette vil gi deg en frontversjon som er rett aksel, med de fleste deler som trengs. Cab abd rammen er en bonus og kan også brukes.På dette punktet. Når sveiset sammen og utviklet av deg... er det en rullende chassis.

Nå er det tid for en kropp.Er du heldig? Har du et organ eller en linje på en?Hvis ikke... glassfiber er tilgivende, lett og billig.Å lage din egen er et alternativ... men den billigste langt... er en gammel plukke opp lastebil cab.For moro... kan du øve hakking toppen før du kutt den av for godt!Du kan skjære opp plukker opp kroppen til det ligner og gamle bøtte roadster.Montere den på rammen bruke sunn fornuft... og det er nesten der!Wahhhh Hoo!Dette vil tillate deg å bruke dører som åpnes, til dash, etc.

Det ser ut som en Hot Rod... men ikke bevege under sin egen makt.

Tid for en drivverket.Motoren er motoren gjør. Plukke noe.Men klokt.Kanskje kunne en 396 Chevy stor blokk, Chrysler Hemi eller Ford 351 lyder bra... men det blåse hele budsjettet og deretter noen.Hvis du allerede har blokk og hoder eller det er utslitt... kan du vurdere å selge det for å finansiere en løper.Gammel chevy 350, ford 302 og Mopar 318, 340 og 360 er alle vanlige og billig!En liten 4 banger vil scoot denne lille rulleskøyte rundt også.Du bygger en GLORIFIED Go-Cart... store blokker er ikke nødvendig og videre... kan rippe bilen fra hverandre!Gå billig og kjører godt.Montere den (forhåpentligvis med god trans) over forsiden av rammen. Mål og sveise i motor mounts. En vugge mount fungerer vel... eller side monterer er best.Du trenger en drivakselen... de kan bli kuttet ned enkelt (jeg anbefaler ikke å gjøre det selv).WOW!

Det ser ut som det vil kjøre. Kanskje begynne!Nå det er sikkerhet tid. Sikkerhet for bil og du.Du må ledningsnett, grunnleggende Ja. Du trenger også en radiator, bremser, lys og guages. Du trenger styring fra boksen sammenhengen og en rattstammen med hjul.Du må få DYRET kjører og hekte bremse- og gasspedalene.Sikkerhet for deg... vel det er opptil deg.Du trenger et sete, din bør ha setebelter. Få det?

Gjør en kvalitetsvurdering av alt. Tilstanden til bremser, og om de faktisk fungerer. Så videre og så videre gjennom hele bilen.Sjekk alle systemer og ta henne for en test spinn. Den beste idé er en lastebil og trailer. Lånte, eller din.Ta bilen til en stor parkeringsplass eller ut i midten av ingensteds.Prøve den ut. Ta det med ro vil ikke og se hvis hun koker over, hvis hun lekker, ikke stoppe, starte, etc.Hvis hun går maiden voyage... 'TIL DØDEN DU DEL!

lykke til.

Tips og advarsler

  • UTMERKET vinter-prosjekt.
  • God far og sønn prosjektet.
  • Selv om du ikke... vil du lære noe
  • Arbeid på biler kan være farlig. Stivkrampe skudd, masker og akuttmottaket besøk er pari for kurset.
  • Ikke dø. Bruke hodet, og fornuft.