Nnywellness.com

Bil Alternator feilsøking


Bil Alternator feilsøking

Dynamoer se mye misbruk i sitt korte liv, så det er neppe overraskende at dette er nest vanligste erstattet elementer på noen motor. Høye temperaturer, vedvarende bruk og høy spenning alle konspirerer for å ødelegge en alternator. Heldigvis, de fleste er utformet for å være (relativt) lett å finne og erstatte regelmessig, med noe mer enn den enkleste håndverktøy og utstyr.

Kjøring

De første tegn på Dynamo svikt er dimming frontlykter. Dette er normalt ikke merkbar under normale kjøreforhold, der dynamoen er spinning raskt nok til å produsere nok spenning. Frontlykter og innvendig lys som blir svak på tomgang og blir plutselig lysere når gassen brukes er det første varslet at din Dynamo er på vei ut. En virkelig dårlig Dynamo vil ofte føre til moderne elektronisk actuated målere å oppleve toppene i aktivitet. En temperatur eller turteller nål som tilfeldig skyter til toppen av måleren serverer varsel som dynamoen innen en uke kvele.

Hvis lysene er konsekvent dim og vise noen forskjell i forhold til motorens TURTALL, kan så du ha en kortsluttet wire eller enhet som stadig trekker overskuddskraft. Det betyr ikke nødvendigvis at dynamoens interne spenningsregulator ikke er dårlig, men er et tegn på at det er noe annet skjer.

I bilen Testing

En forsøkt og true metode for å teste Dynamo svikt er koble batteriet mens motoren er i gang. Hvis motoren dør dynamoen er dårlig. Men danner batteriet i mange moderne biler en integrert del av det elektriske systemet så noen frakobling skal drepe motoren. Likevel, det ikke vil skade bilen noe for å prøve den, og teknikken er svært forteller.

Spenning Testing

Den sikreste metoden å sjekke en alternator er med en enkel spenning tester. Disse testere kan skaffes fra en auto deler butikken for $10 eller så, og vil definitivt fortelle historien. En analog måler vil fungere fint, men digital meter koster omtrent det samme og ofte utføre mange ulike funksjoner.

Knytte svart (bakken) testeren wire til negative batterikabelen, og trykk rød sonde slutten til positiv utgang på baksiden av dynamoen. Positiv utgangen på de fleste dynamoer er den største av ledningene som kommer ut av det og kan føre direkte til batteriet. Når bilen kjører spenning utgang bør være minst 13,5 volt på tomgang og bør pinne på 14.2 når motoren er revved. Spenninger utenfor disse parameterne signalisere en dårlig Dynamo.