Nnywellness.com

Hvordan du justerer en Clutch på en Semi lastebil


Hvis din clutchpedalen ikke har noen mer gratis reise i den eller det er vanskelig å få lastebil i gear uten sliping girene i overføringen, så tid for å gjøre en clutch justering. I denne artikkelen vil jeg gå gjennom trinnene for hvordan du tilpasser din Eaton lett pedalen stil clutch.

Instruksjoner

• Det første du trenger å gjøre er fjerne dekselplaten inspeksjon fra bunnen av overførings clutch bolig. Ta en klut og tørk den løs fettet ut av huset. Nå sjekk fett klumper for noen biter av metall (clutch kilder).

• Forhåpentligvis du finner ikke metall i fett clutch bolig, men det du gjorde som betyr at du trenger en ny clutch! Lets si clutchen er ok. Din neste ting å se etter er innstilt bolten på clutchen. Kontroller at innstilt er nederst var du kan nå den kontakten og ratchet.

• Med din kompis i lastebilen, har dem presse clutchpedalen helt ned til gulvet og holder den der. Ta en 5/8" socket og sette det på innstilt bolten hodet. Trykk på din ratchet med en skrutrekker eller snuse bar. Mens skyve igjen bolt innstilt til høyre (Følg pilen på clutch plate). Bare slå et par samtidig.Merk: Når du begynner å slå bolt stopp presser mot den slik at den kan låse den neste lås posisjonen.

• Etter å gjøre et par svinger og bolten har "spratt" tilbake ut til låst posisjon din buddy slapp clutchpedalen. Ta en lang (ca 3 av 4 tommer lang) bolt med en 1/2" hodet på den og legg den mellom clutch brems og kaste ut peiling. Hvis bolten hodet passer det løst da clutch brems justeringen var den trenger å være.

• Nå må du se etter "gratis reise" i clutchpedalen. På en Peterbilt 379 skal det være ca 2 til 2 1/4 inches av bevegelsen før det er press på pedalen. Du må måle det på kaste ut peiling og clutch gaffel på alle andre lastebiler der ute. Det bør være ca 1/8†mellom lageret og gaffel.

• Hvis du må justere gratis reise i pedalen er trenger du bare å justere clutch sammenhengen i brannmuren eller under førerhuset.

• Nå er du ferdig og klar til å gå lastebil!

Tips og advarsler

  • Du må "bump" starteren på motoren å få clutch innstilt bolten nederst.