Nnywellness.com

Hvordan sette opp en DVD Surround Sound System


En DVD surround lyd system er lik for mange andre hjem teater systemer: den bare har en DVD-spiller innebygd i sentrale mottakeren. Spesifikk av innstillingen opp varierer etter modell og av bestemte komponenter i underholdningsanlegget (VCR, kabelboks) de grunnleggende trinnene forbli den samme uansett individuelle modellene, men og kan fullføres raskt når du vet hvilken komponent går der.

Instruksjoner

• Finne plasseringen for ditt surroundhøyttalere. Det blir vanligvis fire eller fem høyttalere involvert, pluss en sub-woofer. Høyre forstk og venstre fronthøyttalerne plasseres samme avstand fra TV på hver side. Hvis systemet inneholder en sentral fronthøyttaler, plassere den direkte under eller direkte over midten av TV. Plass de bakre høyttalerne på om øret nivå, like langt fra hvor du har tenkt å sitte og mot hverandre. Til slutt sett sub-woofer i et hjørne av rommet minst 3 eller 4 føtter vekk fra TV.

• Koble hver av høyttalerne til deres tilsvarende kontakten på baksiden av DVD-surroundlydsystem. Hver kontakt skal være merket tilsvarer en bestemt høyttaler ("venstre Front," "Høyre bakre") og inneholder både en positiv og negativ inngang. For eldre systemer må du Kontroller at bare slutten av høyttalerledningen er i kontakt med hver input. Nyere systemer har sin egen kontakter, slik at du kan koble begge ledninger.

• Koble DVD-surroundlydsystem til TVEN med den beste tilkoblingen som er tilgjengelig for begge. Ideell tilkoblingen er gjennom en HDMI-kabel, som bruker en tynn, rektangulær jack. Rett under som er S-video-kabler (store runde knekter med en rekke pinner) og video komponent-kabler (tre runde knekter fargekodede rød, blå og grønn). De gir god klarhet, men ikke så god som HDMI-kabler. Endelig er det video RCA-kontakter - runde gul jacks ofte gruppert med to lignende røde og hvite plugger. De arbeider, men de gir ikke mye klarhet. Finne best mulig kontakten på TVEN merket "i eller" i fra antenne. " Koble til den tilsvarende "Ut"-kontakten på din DVD surround lyd system.

• Koble andre komponenter til DVD surround system. Dette kan inkludere en kabelboks, VCR, digital videoopptaker eller CD-spiller. De fleste av dem kan koble til med røde og hvite RCA-kabler, som har knekter eller tilsvarende farger på både surround-lydsystem og ekstra komponenter. Surround-lydsystem bør merke de knekt under en "Out" eller "Lyd ut" banner.

• Slå på alle komponenter og kontroller for å sikre at den lyd og bildekvaliteten er ideell, da se og hør som normalt.

Tips og advarsler

  • Mange DVDer på markedet inneholder et THX-optimalisering, som lar deg sjekke din DVD surround lyd system for å sikre at du får best mulig lydkvalitet. Bare DVD-menyen, klikk på THX logoen (det er vanligvis under "Options" eller "Oppsett"), og følg instruksjonene på skjermen. Mange populære DVDer tilby denne funksjonen, inkludert "Star Wars"-filmene, "Indiana Jones" filmene og Pixars ulike animerte filmer.
  • Aldri satt opp din DVD surround lyd system stund noen av komponentene er på. Du kan gi deg selv et sjokk og risikerer en overbelastning i en av komponentene.