Nnywellness.com

Trenger jeg en Upconverter hvis jeg har en HDTV?


Trenger jeg en Upconverter hvis jeg har en HDTV?

Du trenger en upconverter for en HDTV hvis dens bare innspill er HDMI. De fleste HDTVer har flere inndataformat alternativer å appellere til et bredere spekter av brukere over hele verden. Men økonomien modeller i noen områder må HDMI-porten. Med en av disse og en signalkilde som ikke har en HDMI-utgang, trenger du en upconverter. På tidspunktet for utgivelsen har de nye HDTVer HDMI-porter og innebygde upconverters.

HDMI-inngang

HDMI inngang port på en HDTV-bruk en 19-pinners kontakt for digital video og lyd, samt ulike styresignaler å gjøre automatiske justeringer mellom settet og visse videosignalet kilder. En HDTV har også analoge innganger med kompositt-video på en enkelt gule koaksiale RCA push-i kontakt, komponentvideo på tre RCA-kontakter kodet rød, grønn og blå, eller VGA med en 15-pinners D formet kontakten. Analoge video innganger har separate lydinnganger kontakter. En HDTV med analoge innganger automatisk upconverts signaler å presentere dem på skjermen. Du trenger ikke en upconverter.

Videoutgangen kilder

Videoutgangen kilder kan også utgang formatalternativer avhengig av pris og modell. Grunnleggende modeller av DVD-spillere, spillkonsoller, kabel og satellitt-mottakere, mottakere, datamaskiner og videospillere kan ha en kompositt videoutgang standard TV-oppløsning. Som modell funksjoner og pris øker, inkluderer de mer komplekse og bedre kvalitet analog HD formatene. Avanserte modeller kan ha en innebygd upconverter endre til HDMI for en direkte tilkobling til HDMI HDTV-inngang.

DVD Upconverter

Noen produsenter produserer en upconverter spesielt designet for å endre DVD utganger til HD-signaler. De annonsere høyere kvalitet, og noen kan få tusenvis av dollar for profesjonelle modeller. Selv om de kan gi mye høy signalkvalitet elektronisk, kan forskjellen på skjermen ikke være merkbar på normal visning avstander. Hvis du har en lav - eller mid - langtrekkende DVD spiller som presenterer et akseptabelt bilde med kompositt eller komponent-video-tilkobling, tillegg av en Blu-rokke spilleren det produserer HD 1080 p oppløsning uten upconversion kan være et bedre valg for høyere kvalitet film ser.

HDTV-oppløsning

Oppløsningen av TV forteller hvor mange vannrette linjer det tennes. En standard TV har 480 linjer, og lyser opp den odde seg i en feie og selv ved den neste sammenflettet (i) skanning. Progressiv (p) skanning lyser alle linjene i en enkelt sveip. En HDTV er utformet med 720p eller 1080i og full HD på 1080p. Når den mottar et signal på lavere oppløsning enn designen, fylles sin upconverter det manglende linjer med datagenerert informasjon, noen ganger strekker bildet, forstørre det eller forlate sort mellomrom på grenser.