Nnywellness.com

Sidevogn Riding instruksjoner


Sidevogn Riding instruksjoner

Sidevogner, tilleggsutstyr til side av en motorsykkel tillater flere passasjer plass, har eksistert nesten så lenge det har vært motorsykler. Tillegg av en endrer aerodynamikk og vekt distribusjon av motorsykkelen, som kan påvirke håndtering. Tillegg av en passasjer til sidevogn legger mer vekt på bilen og ytterligere påvirker håndtering. Handlingene rytteren av sidevogn kan bidra til sikker håndtering av motorsykkelen og sidevogn.

Ri motorsykkel sidevogn

Mens "oppstår linje" av en motorsykkel går fra forhjul tilbake hjulet og gjør syklusen til spissen på hver side, er en motorsykkel med sidevogn mer stabil. I henhold til instruksjonshåndboken som verneting for ryttere å ta motorsykkel driverne lisens test, er tips-over av en motorsykkel med sidevogn en trekant. Vekten av rytteren av sidevogn bør bo i triangelet som dannes Hvis linjene er trukket for å koble de tre hjulene av motorsykkelen og sidevogn.

Andre sikkerhetsinstruksjoner for motorsykkel sidevogn ryttere er lik for alle passasjer på en motorsykkel. Sidevogn rytteren må lene i samme retning som motorsykkel driveren. Når som helst andre bør sidevogn rytteren avstå fra noen unødvendige bevegelser som kan påvirke stabiliteten i bilen.

De fleste motorsykler utstyrt med sidevogn har fortsatt plass en passasjer bak føreren av kjøretøyet. Ifølge Washington håndboken, bør tyngre passasjerer tur i sidevogn. Passasjerer i sidevogn bør bære et bilbelte hvis den er tilgjengelig.

Alle passasjerer på en motorsykkel, inkludert ryttere i sidevogn, burde ha hjelm og alle andre verneutstyr anbefales for motorsykkel rytter. Føreren og alle passasjerer bør avstå fra forbruk av alkohol før en motorsykkel.

Generell sikkerhet

Den ekstra vekten av sidevogn og passasjer øker bremselengde av kjøretøyet. En driver av en motorsykkel med sidevogn utstyrte må begynne bremsing tidligere enn en med bare en motorsykkel.

Driveren må også å varsle passasjerer, hvis mulig, alle kommende manøvrer. Dette inkluderer å unngå veibanen problemer som jettegryter eller fortau pauser, skiftende kjørefelt eller stopper.

Washington håndboken foreslår også at ryttere sidevogn utstyrte motorsykler eller andre trehjuls motorsykler, bør ta dreier saktere og justere hastigheten når møter hindringer.