Nnywellness.com

LCD vs LED kontra Plasma


LCD vs LED kontra Plasma

Som TV-teknologi fortsetter å utvikle seg, kan det være vanskelig å forstå ulike typer sett på markedet. LCD, LED og plasma-TVer er blant de vanligste typene flatskjerm-skjermer. Mens alle teknologiene har sine fordeler, er det også grunner til at en bestemt TV ikke kan være rett for enkelte kjøpere.

Operasjon

Hver type høy - definisjon fjernsyn bruker annen teknologi for å produsere en høykvalitets bilde. LCD eller flytende krystall skjerm, TV bruk flytende krystaller organisert i en rekke individuelle piksler som endrer farge for å oppnå når TV sender en elektrisk ladning til bildepunktene. LED eller lys-emitting diode, TVer er faktisk LCD-TVer legger LED bakgrunnsbelysning, gir et lysere bilde. Plasma-TVer bruker elektrisitet og en kombinasjon av gasser å belyse enkeltceller og produsere et bilde.

Fordeler

Hver TV har sin egen spesielle fordeler. LCD-skjermer er lett, energieffektive og gi gode resultater i hver kategori, inkludert kontrast og lysstyrke. Plasma-TVer har enda bedre farger og kontrast, produserer den sanneste svart type HDTV. LED-TV er Hovedfordelen veldig lavt strømforbruk (selv lowed enn standard LCD).

Ulemper

Hver type av HDTV har også sine egne ulemper. Plasmaskjermer lider bildeinnbrenning, som kan oppstå når et enkeltbilde vises for lenge, ødelegge skjermen. De bruker mer strøm og er tyngre enn LCD-TV av samme størrelse. LCD og LED-TV mangler bildekvaliteten på plasma sett, spesielt i form av reproduserbar svarte eller vise HD-film bilder og rask bevegelse.

Kostnader

LCD-TVer, med og uten LED bakgrunnsbelysning, fortsatt dominerer markedet for hjem TV-apparater. De er betydelig billigere enn plasma-TV i samme størrelse, noe som gjør dem ideelle for skoler, kontorer og husholdninger med en underholdning budsjett. LED angir kostnader mer enn ikke - LED LCD viser, men forskjellen ikke er så markert som det er mellom LCD og plasma-TVer.

Størrelser og tilgjengelighet

En annen viktig forskjell mellom LCD, LED og plasma-TVer er vanlig størrelse av hver type TV. Plasma-TVer er ikke vanligvis produsert med mindre enn en 42-tommers skjermstørrelse. Hvis plass er et problem, LCD eller LED-TV kan være det eneste alternativet. Mindre enn 32 inches sjelden omfatter LED bakgrunnsbelysning, begrense FØRTE til den midterste 32-tommen for 60-tommers LCD-skjermer. LCD-skjermer uten LED bakgrunnsbelysning kan være opptil 70 inches, mens plasma skjermer vanligvis topp ut rundt 65 inches, avhengig av produsenten.