Nnywellness.com

Hva årsaker støyende Struts?


Hva årsaker støyende Struts?

Vilkårene "strut" og "støtdemper" er utskiftbare i hodet av mange bileiere, men dette er en misforståelse. Spankulere er en kompakt men komplekse samlingen av deler som håndterer støtdemping i biler, inkludert selvtitulerte absorber. Det inkluderer også coil våren og setene spankulere peiling og rattstammen forsamlingen tilkoblingen. Lyder fra samlingen spankulere angi alltid noen tjeneste eller komponent er raskt behov.

Funksjonene til spankulere

Våren støtter statiske vekten av bilen slik at kroppen forsamlingen er opphøyet over akslene og hjulene kan snu. Når kjøretøyet er i bevegelse. kildene og Utvid som sin masse går over veien uregelmessigheter. Dette vil resultere i en vill tur uten noen form for avdemping; støtdemper utfører denne funksjonen. Den moderate vårens komprimering-etterpå sykluser så følelsen er kjent en av mild vertikal drift i stedet for gjentatte ganger slamming fra toppen til bunnen av våren og igjen. Toppen av spankulere huset er knyttet til den øvre strut bærer, bunnen for å styre knoke via en brakett på knoke. Disse to swivel poeng tillate samlingen spankulere flytte med veien hjulene når de er slått av rattstammen forsamlingen.

Slitasje

Spankulere samlingens støtdemper patron mister sin robusthet over tid. Dette er vanligvis så trinnvis en prosess som vanlig driveren svikter å merker det. Derfor bør kontrollere samlingen spankulere gjøres en gang i året når justeringen av forhjulene testes. Overdreven slitasje vil presentere i overdrevet sprette når bilen passerer over, for eksempel, en hastighet kontroll hump eller en dyp drenering gulley; fjærene kan selv bunnen ut på hver ende av sprett. En farligere resultatet kan være kroppen rulle eller drivende ene eller den andre under harde bremsing, nese-dykking og økt stoppe avstander. Cupping slitasje kan presentere på dekkene. Alle er farlige.

Støyende Struts

Slitt komponenter også blitt åpenbart med ulike nye lyder fra bilen. Slitasje i samlingen spankulere angis hvis en dunkende lyd går gjennom hele bilen når det nederst åpnet et brak eller passerer over en declivity som en nedsunket kumlokk. Det samme gjelder hvis en lignende støy kan høres under hard akselerasjon hvis bilen er kraftig nok å spinne sine dekk. Først sjekk spankulere lagrene for slitasje; Dette er en billigere løsning enn å erstatte struts som utgjør samlingen spankulere. Med bilen stasjonære og inaktiv, slå hjulet til sin fulle låser. Hvis den clunking er hørt, lagrene har mislyktes. Hvis svinger er glatt og stille, men clunks blir hørt i bevegelse over støt og fall bør samlingen spankulere undersøkes.

Spare penger tips

Behov for å erstatte struts kan peke til aldring coil springs også. Som profesjonell service er vanligvis nødvendig for å erstatte enten, er det normalt kostnadseffektivt å erstatte begge komponenter samtidig.