Nnywellness.com

Hvordan du skal plassere stereohøyttalere


Hvordan du skal plassere stereohøyttalere

Det spiller ingen rolle hvor utrolig dyrt høyttalersystemet du nettopp kjøpte er - viktigste er at det er satt opp riktig. Man misstep, og du kan ha uønskede ekko og tilbakemeldinger forstyrre din evne til å lytte til musikk eller se filmer.

Instruksjoner

• Bestemme hvor din ideelle lytteposisjon skal være. Dette er vanligvis midt på sofaen eller en stol som er plassert foran en TV eller et stereoanlegg.

• For venstre- og fronthøyttalerne, danne en likesidet trekant fra lytteposisjon til veggen ved siden av TV eller radio. Ideelt vil høyttalerne være omtrent 8 til 12 fot fra hverandre, men som kan endres avhengig av rommet. Høyttalerne skal være litt vinklet mot ideelle lytteposisjon og plasseres på øret nivå.

• Tilbake høyre og venstre kanalrekkefølgen danner en likesidet trekant fra ideelle lytteposisjon til bakveggen. Plass de to høyttalerne omtrent 6 til 20 inches over hvilket øre lytteren slik at de er høyere enn foran kanalene. I stedet for fisking plassere dem, dem mot veggen gir et bredere område med lyd.

• Sett en Senterkanalhøyttaleren, hvis du har en, enten øverst eller nederst på TV eller stereo, overfor ideelle lytteposisjon. Hvis du plasserer stereohøyttalere for TV, er det viktig å gjøre plasseringen så nøyaktig som mulig, fordi senterkanalen sørger for det meste av filmens soundtrack.

• Plassere en subwoofer på bakken sted nær din fronthøyttalerne. Det trenger ikke å være nøyaktig, siden dens bass ikke trenger å være fokusert i en bestemt retning.