Nnywellness.com

Radio kommunikasjon prosedyrer


Profesjonelle og amatører har brukt et ensartet sett av prosedyrer for ikke-kommersielle radiokommunikasjon siden tidlig 1900-tall. Disse prosedyrene er på plass for å forbedre den samlede effekten av kommunikasjon, spesielt klarhet og kortfattethet. Radio teknikere Lær retningslinjene veletablert under lisensiert. Vanligvis, utvikle militære og beredskap byråer en spesialisert variant av disse retningslinjene. De fleste land bruke engelsk som standard i radiosendinger.

Teknikker

Før lisensiert av American Radio relé League eller andre organisasjoner, er en tekniker lærte betjene radio enheten. For best resultat snakker teknikeren direkte til radioen mikrofon, skjerming det mot utvendig støy. Under overføringen, høyttaler understreker vokaler og bruker standard uttale. Siden overføringer kan bli plukket opp av andre enheter på den rette frekvensen, anbefales også teknikere aldri til å overføre konfidensiell informasjon.

Kaller tegn

Hver radio bruker har en formell eller uformell Kallesignal, som er svært forskjellige og noen ganger latterlig; for eksempel kan en radio samtale finner sted mellom "Street kanin Seven" og "Far lampe," om begge sendere vet den andre personens identitet. Militære og offentlige organer har vanligvis en ordnet system velger kallesignaler.

Radio sjekk

I løpet av en toveis overføring kan av radiosignalene variere. Hvis signalstyrken gjør overføring vanskelig å forstå, bruke de fleste teknikere noen versjon av en "5 av 5" skala, med hvert nummer angir klarhet og volum. En god overføring ville score nær en "5" i begge skalaer, eller motta den mer uformelle, "jeg hører du høyt og tydelig.»

Fonetiske alfabetet

Fordi det engelske alfabetet har mange bokstaver som har lignende uttalen, utvide radio teknikere ofte bokstavene mindre tvetydig ord. I 1956 etablert North Atlantic traktaten organisasjon (NATO) standard radiotelephony Fonetisk alfabet, tilordne et ord som erstatning for hver bokstav.

Prosedyren ord

Radio samfunnet har mange ord som kortform under toveis overføring. De mest brukte inkluderer bekreftende for "Jeg bekrefte;" kopi til "Jeg forstår meldingen" og wilco for "Jeg vil følge." Mayday betyr "vi er i alvorlig fare", og sier igjen betyr "Vennligst gjenta det du har sagt." Radiooperatører si "ut" når overføringen er fullført.