Nnywellness.com

HDMI vs SVGA


HDMI og SVGA er videooverføring teknologier for dataskjermer og enheter for hjemmeunderholdning. IBM opprinnelig utviklet VGA, eller video graphics array, standard i 1980. SVGA eller Super VGA, er en utvidelse av denne teknologien. I 2002 ble HDMI, eller høy-definisjon multimedia grenseflate, en etablert standard. På tidspunktet for utgivelsen, fleste skjermer, TVer og avspillingsenheter inkluderer støtte for HDMI eller SVGA, og kan inkludere støtte for både overføring teknologi.

Oppløsning

Oppløsningen til en beskriver antall piksler som skaper bildet. Oppløsninger express som dimensjoner. Standard eller "native", SVGA-oppløsningen for datautstyr er 800 x 600 piksler. Men oppgradert dette kort tid etter utgivelsen å støtte oppløsning på opptil 1024 x 768 piksler. Den konkrete utformingen av HDMI-utstyret er for HD-programmer. Utvalget av støttede HDMI oppløsninger starter på 640 ganger 480 piksler, og øker HD1080P og en kjent som Full HD-oppløsning. Ifølge en 2007 artikkel i Gizmodo, HD1080P tilsvarer 1280 x 1080 og Full HD tilsvarer 1920 x 1080 piksler.

Lyd

Som SVGA kabler bare bære videoinformasjon, må en egen kabel bære lyd til høyttalere. HDMI-kabler innlemme støtte for en rekke høyoppløselig lydformater, med CD-kvalitet ukomprimert pulse code modulation eller PCM, som opprinnelig format. Ifølge HDMI standarder hjemmesiden, HDMI-kabelen støtter åtte kanaler med lyd, slik at en-plug tilkobling av multi-kanals lyd systemer, for eksempel 5.1 eller surroundlyd.

Kompatibilitet

Mange PC grafikkort og skjermer har etiketter indikerer at de er "SVGA kompatibel." Men for å støtte oppløsning høyere enn 800 x 600 piksler, krever SVGA bestemte kompatibilitet med maskinvare med riktig filtype av standard VGA teknologi. Hensikten med utformingen av HDMI-kabler er å forenkle tilkobling for hjemmebrukere. Ifølge-DVIHDMICables.com, kan én HDMI-kabel erstatte opptil 10 individuelle lyd og visuelle kabler støtter en rekke funksjoner. HDMI-kabler bruke minimalt antall forskjellige kontakter for å sikre maksimal kompatibilitet mellom forskjellige enheter.

Kabellengde

HDMI-kabel kjører kan dekke over 10 meter, omtrent 33 fot, før de begynner å oppleve signaltap og forstyrrelser. Som både SVGA og HDMI kabler bruker en vridde kobber par, er denne avstanden lik for begge kabeltyper. Men inkluderer mange HDMI-enheter en funksjon kalt "Kabel utjevning" i inn- og utgang soklene. Denne funksjonen hindrer demping og negerer behovet for en innebygd signal booster.