Nnywellness.com

ARP Rod Bolt dreiemoment Mopar spesifikasjoner


ARP Rod Bolt dreiemoment Mopar spesifikasjoner

Har du din drøm Mopar muskel bil, som 1970 Hemi Barracuda. Bilen har vært sitter i noen tid, så du har besluttet å bygge motoren, gi det litt mer hestekrefter og dreiemoment enn ingeniører opprinnelig trodde mulig. Du har kjøpt alle deler og har hatt alle maskinen arbeide ferdig. Nå er det tid å sette den store haugen av delene sammen som en street-pounding drivkraft. Observere riktig dreiemoment mønstre og spesifikasjoner for din nye ARP rod bolter er avgjørende hvis du ønsker at motoren å levere års kjøreglede. Rod bolter sikre kobler stenger og kulelager til veivakselen.

Hvorfor riktig dreiemoment er viktig

Motoren byggherrer tilbringe utallige timer forskning bolt dreiemoment spesifikasjoner og mønstre for å se hva som fungerer og hva som ikke. Ettermarkedet stangen bolter fra bil Racing produkter (ARP) er ikke annerledes. ARP ingeniører test grundig deres stang bolter for å avgjøre hvor mye dreiemoment kan brukes før en uakseptabel mengde strekningen er formidles til stangen bolter og før de begynner å bryte.

ARP Rod Bolt dreiemoment spesifikasjoner

Rod bolter er også kjent som rod cap eller stav-lageret cap bolter. Disse boltene knytte stempelstang til cap som sikrer det og stangen bærer til veivakselen. Hvis du ser opp spesifikasjon rod-bærende cap bolter i brukerhåndboken eller en automatisk reparasjon manuell, vil du se at fabrikken Etterlyser rod-lageret cap bolt dreiemoment 45 fotpund. Når du erstatter bolter med ARP rod bolter, øker imidlertid denne dreiemoment spesifikasjonen til 50 fotpund.

Rod Bolt Stretch

En av de viktigste hensyn hvis du er gjenbruk rod bolter er at du må sjekke bolten for strekning. Hver gang bolten er torqued, strekker seg minuttbasis. Dette bidrar til å holde den låst på plass. ARP rod bolter for Mopars kan ha overalt fra 60 til 75 titusendeler av en tomme av strekningen før de må skiftes. Strekningen rod bolter kan måles med en kvalitet mikrometer.

Viktig motor bygning hensyn

Bruk en kvalitet momentnøkkel når gjenoppbygge en motor. Når det er mulig, ikke bruke filetternavnene når dreiemoment bolter og muttere. Hvis utvidelser må brukes, kan du kontrollere dreiemoment fastnøkkel instruksjonene for hvor mye dreiemoment legge til innstillingen fastnøkkel til å kompensere for vri i filtypen(e).