Nnywellness.com

TV projeksjon lampe problemer


TV projeksjon lampe problemer

En TV projeksjon lampe kan gi deg tusenvis av timer med problemfri service, med høyere-end modeller innstempling på opptil 8 000 timer i gjennomsnitt. For å holde dem kjører for hele levetiden krever regelmessig vedlikehold av TV og optimal bruksforhold. Men noen ganger, selv når du gjør alt rett, lampen kan utvikle problemer som kan fremskynde fiaskoen. For å hindre at dette skjer, bør du være klar over de vanligste symptomene som peker mot svikt og noen løsninger som kan forsinke da feil.

Manglende lys

Lampen kan arbeide aldeles en dag og neste dag det kan slås av uten noen åpenbar grunn. Når dette skjer, er det noen vanlige årsaker, hvorav flere kan lett behandles.

Den vanligste årsaken ligger hos sikkerhetsfunksjoner i de fleste TVer som bruker disse lysene. Mange fjernsyn vil stenge lampen når systemet blir overopphetet. Du kan løse dette problemet ved å vente mellom fem og 10 minutter før du slår TV tilbake på. Ta denne ventetiden å se for årsaken til overoppheting. Se på vents; Hvis de er tett fjern dem med en tørr, lofri klut. Kontroller også at TV opererer i et godt ventilert område med vents klart nærliggende møbler.

Overspenning kan føre til å stenge, også. Hvis det har vært en siste overspenning eller tap av makt, vente noen minutter og slå TVEN på igjen.

Lytte til lampen ved oppstart når den svikter å lyse. Hvis du høre en klikkelyd, er det tegn på en lampe burnout. Å skyldes lampen gjentatte ganger ikke lys. Du må erstatte lampen ved brenne ut.

Bilder

Til tider kan bildet utvikle problemer som kan spores til lampen. Hvis TVEN har utviklet et aktiveringspunkt i bildet, som er et bestemt område av bildet som er lysere enn resten av bildet, eller hvis aktiveringspunktet vandrer rundt på skjermen, lampen må endres.

Bildet kan dempes over levetiden til lampen. Dette er et tegn på at lampen har nærmet seg slutten på livssyklusen, og det må erstattes selv om det fortsatt prosjekter. Når det begynner å dempe, trenden kan ikke angres, og vil snart bli ledsaget av et tap av bildekvalitet.

Bytte av lyskilde

Hvis ingen av de hjelper for å tenne lampen eller hvis du hørt en smellende lyd før kommer ut, lyset har nådd slutten av levetiden og må erstattes. I tilfelle av dukker lyden du kan ha en burst pære, som kan spre glass gjennom lampehuset, så håndteres med forsiktighet.