Nnywellness.com

Hvordan lages bak projeksjon TV-skjermer?


Introduksjon

Bak projeksjon TVer har kommet langt siden de først ble introdusert på markedet. Ikke bare gir de en bedre bildekvalitet, men de er også laget av materialer som tillater dem å bli billigere og vare lenger. Det er tre hovedtyper av bakprojisering TV på markedet i dag. Disse inkluderer digital lyset bearbeiding TV (DLP), flytende krystall silisium (LCOS) og flytende krystallskjerm (LCD).

Flytende krystallklar utfoldelse skjermene

LCD-TV-teknologi gir svært imponerende viser. Liquid crystal display er den vanligste typen bakprojisering TV på markedet i dag. Hver piksel inneholder tre separate farger: rød, blå og grønn. Batteristrømmen brukes til å bestemme hvilken farge eller kombinasjon av farger vises for. Men er det mye mer dybde som går til å produsere en LCD-TV. Hver piksel i en LCD-TV er laget av elektroder mellom to lag med polarisert molekyler. For å fungere, må hver krystall diode vri og bøye inn en krystallstruktur. Med LCD-TVer, elektrisitet til å stimulere molekylene i LCD-laget å vise forskjellige farger. Avhengig av elektrisitet som presset gjennom TV, kan du forvente å se forskjellige farger på TVen.

Digital lyset bearbeiding skjermer

Digital lyset bearbeiding TV er en annen unik type bakprojisering TV. De fungerer ved å sende lys gjennom ulike prismer og deretter refocusing lys for siste projeksjon. Mange eldre digital lyset bearbeiding TV brukes et fargehjul; men det er faset ut, og nå alle DLP TV bruk en lys behandling chip. Digital lyset bearbeiding chips som bruker tre sjetonger brukes ofte i filmprojektorer og kan produsere opptil 35 billioner forskjellige farger. Mens digital lyset bearbeiding TV er store, kan de kreve noen omfattende vedlikehold. For eksempel krever lyspæren i mange DLP TV erstatning, vanligvis om hvert tredje år. Disse pærene koste alt fra $30 til $100.

Flytende krystall på silisium skjermer

Liquid crystal on silisium ligner noe til LCD-TV-teknologi. Men deler det også likheter med digital light processing TV. Liquid crystal on silisium bruker en reflekterende teknologi, men i stedet for speil bruker enkeltpiksler. Det er ulike mengder piksler og lys kilder brukt i hver TV, men krystall på silisium er den nyeste og raskeste voksende bakprojisering TV teknologien på markedet i dag.

Konklusjon

Om du kjøper en LCD-TV, DLP TV eller LCOS-TV, er nesten alle av dem produsert og montert i utlandet. Men så lenge du kjøper merkenavnet som Sony og Samsung, bør du ha problem med å finne en god bakprojisering fjernsyn. Hver teknologi brukes til å produsere en bakprojisering TV er svært forskjellig. Kontroller at du vet hvor hver TV er gjort og om det passer din TV-seing ønsker før du kjøper.