Nnywellness.com

Gjør en batterilader


Formål

Formålet med å gjøre en batterilader er å oppnå en gjenbrukbare energikilde for bærbare enheter. Solar-drevne batterier blir stadig mer vanlig som energiprisene øker og globale ressurser avta. Med soldrevne batteriladere, er små enheter (som lommelykter og hånd radioer) lades med fri energi fra solen. Ved å plassere opplading celler riktig i en vindusramme, vil maksimal gjenbrukbare energi oppnås.

Verktøy

Verktøyene ervervet for å sette sammen en solar batterilader består av enkle husholdning eller garasjen, med kanskje et par gadgets fra Radio Shack. Ordningen med batteriladeren lagres i en gammel og ramme. En flere meter, batteriholderen (AA batterier), loddepenn og elektriske tape brukes til å opprette innards av batteriladeren. Tolv celler brukes i å lage denne solar batterilader.

Metode for å koble cellene

Teste hvordan komponentene i vinduet vil spare tid og føre maksimale potensialet for en gjenbrukbare energikilde. Uansett hvilken side av vinduet har mer dybde er hvor cellene og AA batteriholder arrangeres. Cellene er stablet i vinduet for å øke potensielle sollys over cellene, samt for å reservere plass til andre komponenter. Cellene må ordnes i en rad med tre celler, med et ekstra lag av tre celler på toppen. Starter fra det nederste laget av celler, er bunnen av cellen gitt to wire fører som er loddet til forsiden av den tilstøtende cellen. Bunnen av den neste cellen er kablet på samme måte til den neste cellen. Det øverste laget av celler er kablet i motsatt retning (fra toppen av den første cellen nederst / bak den neste cellen). Resultatet er en bunke med seks celler kablet sammen (tre ledninger på bunnen, og tre ledninger på toppen). Et annet sett med seks celler er kablet på samme måte. Resultatet er to sett med seks celler (stablet tre på tre). På hvert sett av celler er det føre ledninger stikker fra ender. Ene er positivt (front cellen); den andre er negativt (bunnen av cellen). De to forside / positiv fører er vridd sammen å danne en forbindelse mellom to sett av celler. Negativ fører er også vridd sammen (negativ til negativ) for å oppnå de to settene med celler.

Koble batteriholderen

Batteriholderen har to fører kjører fra det - rød lede og svart lede. Positive ledningen / front wire i cellen stabelen er vridd på red ledelsen. Svart ledelsen er vridd på negative / bunnen wire i cellen stabelen. Elektriske tape er plassert over alle celler å holde dem på plass. Batteriholderen er sikret på vinduet med elektrisk bånd eller varmt lim.

Konstruere lader støtte

En bakside opprettes fra skum bord eller tykk plakatkartong (papp). Vinduet er lagt over skummet / plakatkartong, og formen på vinduet spores med en blyant på skummet / plakatkartong. Støtte er skåret ut fra skum / plakatkartong. En del av støtte er kuttet ut for å gjøre AA batteriholder lett tilgjengelig. Støtte sikres deretter vindu rammen med elektriske tape. Alt som gjenstår er sted et par AA-batterier i batteriholderen AA, og angi deretter hele ordningen i solen i noen timer. En flere meter til å kontrollere strømnivået for batteriladeren annenhver time (en gang hver time på svært varme dager) for å sikre laderen ikke overlade batteriene.