Nnywellness.com

Plasma vs LCD storskjerm-TV


Fysiske utseendet av plasma og LCD-skjermer er like, men minutt forskjeller kan påvirke valgene når du kjøper. Begge enhetene har sine svakheter og styrker, så plukke en for deg avhenger på dine behov og preferanser.

LCD

En Hovedfordelen LCD er prisen, som de pleier å være billigere enn plasma skjermer av samme størrelse. LCDer pleier også å ha en høyere oppløsning enn plasmas til en viss størrelse, som er rundt 42 inches, som betyr at det er en høyere tettheten på skjermen. Strømforbruket er også lavere på LCD-skjermer sammenlignet plasmaskjermer.

Plasma

Plasmaskjermer pleier å ha en bedre kontrasterende display, og muligheten til å vise dypere svarte og lysere lys. The trade-off for å ha disse fordelene er at strømforbruket er mye høyere med plasmaskjermer. Også har de bedre visning vinkler, som vil tillate deg å sitte lenger unna og har flere rom-konfigurasjoner.

Velge

Hvis du planlegger å kjøpe en TV på mindre enden av spekteret, 17 til 42 inches, er LCD mest pris-effektive valg. Som for 50-tommers skjermer og over, plasma vil skjermer gi deg mer igjen for pengene. Miljøet der du vil plassere TVen må også vurderes når du velger visning. Hvis du ønsker en mer teater-like erfaring, produsere plasmaskjermer en bedre film bildekvalitet med dypere svarte og lysere hvitfarger. For mer dagtid visning, LCD-skjermer bedre resultater i lyse forhold fordi hvis dens bakgrunnsbelyst skjerm.