Nnywellness.com

Hvordan beregne watt for forsterkere & høyttalere


Hvordan beregne watt for forsterkere & høyttalere

En watt er en enhet av makt. Når diskuterer en forsterker eller høyttaler, beskriver wattstyrke hvor mye energi per sekund lydenheten er i stand til å konvertere til lyd. Dette tallet er ofte en god tilnærming for volum og klarhet lydenheten er produsere. Å vite effekten de ulike komponentene av et lydanlegg er verdifull, som underpowering en enhet vil produsere dårligere lyd og overveldende en enhet permanent skade maskinvaren. Så lenge du vet grunnleggende informasjon om lydenheten, er det ganske enkelt å beregne watt bruker et elektroteknikk forhold kjent som Ohms lov.

Instruksjoner

• Bestemme spenningen som lydenheten aktuelle opererer. Tekniske spesifikasjoner, inkludert spenning, trykkes ofte på baksiden eller undersiden av lydenheter. Hvis ikke, se brukerhåndboken som fulgte med enheten. Hvis manuell er ingensteds å bli funnet, er PDF-versjoner av mange lydmaskinvare håndbøker tilgjengelig gratis online.

• Bestemme anbefalte gjeldende ledninger for lydenheten er designet til å frakte. Hva dokumentasjonen du funnet nyttig i forrige trinn bør også inneholde denne informasjonen.

• Merk Ohms lov for strøm:

P = V * JEG

hvor P er makt, V er spenning og jeg er gjeldende.

Plugg i din bestemt verdier for V og jeg, og løse for P. Denne verdien er effekten på forsterkeren eller høyttaler.

Tips og advarsler

  • I det første trinnet er Merk spenningen fra stikkontakten du kobler lydenheten i ikke nødvendigvis faktiske driftsspenningen for enheten. Mange enheter bruker transformatorer konvertere høy (110-120 VAC) spenninger til veggen uttak til lavere spenninger brukes av enheten.
  • Merk tilnærming brukes en likespenning tilnærming for Ohms lov for det er faktisk en vekselstrøm system. Den eneste forskjellen mellom to, men er AC-versjonen inkluderer en cosinus til vinkelen fase - dette utelates for å forenkle beregninger mens minimal påvirker sluttresultatet.
  • Kontroller dine enheter enig før beregninger. Ellers vil du motta en nonsens verdi for effekten.