Nnywellness.com

Hvordan beregner jeg vekt distribusjon?


Vektfordelingen er et viktige faktorer for kjøretøy. Å vite bilens front og bak vektfordeling er første skritt mot å optimalisere den for håndtering du ønsker.

Effekter

Du bør alltid sikte på en perfekt 50/50 foran å bak vektfordeling. De fleste biler er rundt ti prosent tyngre foran enn baksiden, som gjør dem utsatt for presser (understyring) gjennom en sving i stedet for roterende. Bak-tung bil vil ha bedre trekkraft av linje, men vil være mer utsatt for spinning ut (oversteering).

Måle bilen

Den enkleste og billigste måten å måle bilen er å ta det til din lokale truck stop og bruker skalaer. Lastebilen vekter er tre skalaer på én plattform, satt opp for å måle en lastebil og styring, kjøre og trailer aksler separat. Lastebilen vekter er vanligvis nøyaktig til om lag 25 pounds per akslingen, som er nært nok for en nøyaktig vektfordeling måling.

Beregne vektfordeling

Dele forakselen vekten av totalt kjøretøy vekten å få en prosentandel. Deretter trekk prosenten fra 100 til splitten. For eksempel en bil veier 3800 pounds og bærer 2.200 pounds på forakselen. At 2200 delt av 3800 gir deg 0.578, som tilsvarer 57,8 prosent. Trekke det fra 100 på 42.2 prosent. Dermed tilsvarer din foran/bak vektfordeling 57.8/42.2, som runder av til 58/42.