Nnywellness.com

Feilsøke vindusviskerne 1


Vindusviskerne er en av de viktigste Sikkerhetsanordningene på bilen så det er viktig at de arbeider riktig til enhver tid i tilfelle du trenger dem. Når de slutter å fungere riktig de må repareres så snart som mulig, men dette betyr ikke alltid at du må gå til en mekaniker og betale for dem å være løst. Det er flere ting du kan gjøre selv for å prøve og feilsøke frontruten svaber problemer, før du må ringe i ekspertene.

Instruksjoner

• Sjekk den vindusvisker motoren. Noen ganger kan ledninger som kobler den til batteriet bli løs og må strammes eller justert. Hvis det er ingen problem med ledninger, se sammenhengen mellom motoren og vindusvisker armene å se hvis det er der problemet ligger. Det kan også være noe galt med pluggen fra motoren til batteriet. Pluggen kan bli erstattet hvis nødvendig, og så kan motoren selv.

• Kontroller bryteren svaber. Dette ligger i panelet er ansvarlig for å slå din vindusviskere og på og angi hastigheten som de arbeider. Dette kan være vanskelig å løse med mindre du har riktig verktøy og kunnskap til å ta fra hverandre din instrumentpanelet, så hvis du tror problemet er bryteren du må ta bilen til en mekaniker repareres.

• Ombytte sikringen. Bruke i håndboken som fulgte med din bil, bør du kunne finne hvor sikringer finnes i bilen, samt hvilken størrelse det tar og annen informasjon du behøver å vite om dem. Noen ganger kan du trekke en sikring og faktisk se som det har brent ut, men det er ikke alltid tilfelle. Du kan trekke sikring og ser at det ser helt normalt, men det kan fortsatt være årsaken til din vindusviskere ikke fungerer riktig. Gå videre og erstatte sikringen hvis du har problemer selv om du ikke er sikker på at er årsaken.

• Rengjør frontruten, kniver eller svaber armer. Hvis din vindusviskere ikke er fungerer er det et problem så enkelt som for skitten skal fungere. Bruker en renere som Windex eller 409 Glass renere, tørk hele frontruten og kontroller at det er så rene som du kan gjøre det. Neste tørke ned tørke bladene renere og en myk klut. Bruk klut og/eller en gammel tannbørste til å rengjøre svaber armer, spesielt ledd og områder som utfører alle bevegelser. Være forsiktig med å skrubbe hverandre alle kontakter eller ledninger, men fjerner alle fett og smuss.

• Erstatte tørke bladene. Auto deler butikken har en katalog med bil fabrikater og modeller du kan se gjennom for å finne riktig bladene for kjøretøyet. Kan du noen ganger finne pakker som selger bare gummi deler av bladet, men det er bedre å erstatte hele greia enn bare at en del. På den måten hvis det er et problem med resten av bladet har du allerede erstattet den. Endre tørke bladene kan ta litt tid og tålmodighet, som den nye de ikke vil alltid passe på lett svaber armer.

• Sjekk svaber armer. Hvis armene bli forvrengt eller skadet, eller hvis kildene på armene skadet, vil vindusviskere ikke fungere riktig. Disse kan erstattes med riktig verktøy og kunnskap, men kan være vanskelig for en uerfaren person.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har manualen til bilen din, kan du prøve å ringe en forhandler for din modellen, eller prøve å ringe produsenten av din bil merke/modell, for å få en.
  • Hvis du ikke er sikker på at du kan erstatte den vindusvisker motor, bytte eller armene selv, er det best å ta bilen til en profesjonell mekaniker.