Nnywellness.com

Hvordan fungerer bremser på en bil?


Trykk

Bremsene på en bil arbeid på væsketrykk. Når pedalen er deprimert, aktiverer en kretsbryteren master sylinder, som pressurizes bremsevæske i linjene, forårsaker brems komponentene å flytte. Bremsevæske har svært høy motstand mot trykk og derfor komprimere ikke Vel, det er derfor det er ideelt til bruk i bremsing systemer. Derfor en bremsesystem som har lekkasje eller luftbobler fungerer ikke riktig, eller ikke i det hele tatt. Det er svært viktig at systemet lekkasjer tas hånd om raskt, på grunn av risikoen involvert.

Skivebremser

Skivebrems systemer består av to pads per hjul som klemme ned på en spinning rotor når gasspedalen er deprimert. Når væsken blir trykkabin, sender den en kretsbryteren caliper, tvinger bremsene på hver side av rotoren Skyv den, som resulterer i den bremse og stoppe av bilen. Skivebremser er overlegen trommelbremser i at de spre varme raskt og effektivt, redusere risikoen for glassert pads og brems feil. Rotorer med hull i dem avkjøles enda raskere enn lager enhetene, og er tilgjengelig for de fleste programmer. Over tid, pads slites og trenger utskifting.

Trommelbremser

Trommelbremser opererer på samme teorien som skivebremser, men med en annen utforming. Begge bruker friksjon å bremse og stoppe bilen, men trommelbremser ansette sko, i stedet for pads, å få jobben gjort. Skoene er i stål brems trommelen, som spinner med hjulet. Når brems trykket, en komponent kalt hjulet sylinderen utvides, tvinger bremseskoene fra hverandre og innsiden kanten av trommelen. Denne friksjonen arbeider for å bremse og stoppe bilen. Mens skivebremser kjøle ned raskere, har trommelbremser generelt mer areal, og derfor mer bremsekraft, noe som gjør dem ideelle for biler som trekke tilhengere.