Nnywellness.com

Hvordan dreiemoment V8 leder


Å riktig dreiemoment V8-motor topplokk, må du installere og boltene hodet med en spesiell prosedyre. Dette er å sikre en tett og selv forsegle for topplokk og pakning. Hodet pakning og bolter er utformet for å strekke og forme litt motoren når installert slik at den kan gi en utilstrekkelig segl hvis på nytt. Derfor bør du alltid bruke en splitter ny leder pakning og nye hodet bolter når installere topplokk.

Instruksjoner

• Tråd noen av hodet bolter på plass for hånd for å sikre at den topplokk og hodet pakning er riktig justert. Bare boltene ned et par tråder for nå. De krever en spesiell installasjon mønster å sikre topplokk er torqued riktig.

• Referere til et kjøretøy butikk vedlikehold håndboken eller andre kjøretøy-spesifikke vedlikehold guide, finne produsentens foreslåtte installasjonsprosedyren for hodet bolter. Siden topplokk krever en perfekt selv sel og spesifikke dreiemomentet vurdering, installeres hodet bolter produsentens foreslåtte installasjon mønster og dreiemoment vurdering. Generelt vedlikehold manualer om hodet bolt installasjon vil inkludere et diagram som inneholder en numerisk på hver hodet bolt plassering, slik at du enkelt kan se for å installere bolter.

• Tråden alle topplokk bolter i hånd til alle bolter er installert. Vanligvis vil foreslåtte installasjon mønsteret begynne med bolter i midten av hodet. Du vil deretter jobbe deg utover i et krysser mønster, slik at hver bolt er balansert med en bolt på den motsatte siden av topplokk. Igjen, se en kjøretøy-spesifikke vedlikehold håndbok for den nøyaktige installasjonsrekkefølge foreslått av produsenten.

• Bruk en momentnøkkel til dreiemoment topplokk bolter i flere stadier, følger det samme mønsteret av installasjonen. Produsentens foreslåtte dreiemoment rangeringer inkluderes i kjøretøy vedlikehold guide. Siden en strammebolten helt ville opprette en ujevn segl, må det være torqued bolter i flere trinn. For eksempel hvis det foreslåtte dreiemomentet vurdering for hodet bolter er 70 pounds per kvadratfot, at prosedyren du må først dreiemoment alle bolter til 20 pounds per kvadrat fot, deretter til 40 pounds per kvadrat, og deretter til 70 pounds per kvadrat. Dette sikrer at topplokk sitter jevnt på motorblokken, og at en skikkelig dreiemoment seglet oppnås rundt.

Tips og advarsler

  • Noen produsenter foreslår også å coat topplokk skruer med en tråd-sealer sammensatt før installasjonen. Dette er å sikre at hodet bolter ikke fungerer løs over tid. Følg dette og noen foreslo prosedyre gitt til deg av produsentens installasjon diagram.