Nnywellness.com

Prinsippene for AC Confocal mikroskop


AC confocal mikroskop øker fokus for å gi et klart bilde av et utvalg som ikke kunne sees med et vanlig mikroskop. Marvin Minsky oppfunnet AC confocal mikroskopet i 1950 og siden starten, ny teknologi har blitt brukt til å utvide og forbedre AC confocal mikroskop.

Grunnleggende prinsipper

Det grunnleggende prinsippet bak AC confocal mikroskopet er at det fokuserer lys på en mer nøyaktig punkt enn standard optisk mikroskop, og dermed gir et klarere bilde av et mindre område. Dette oppnås ved å eliminere lyset som brukes til å produsere fokus. i vanlige optiske mikroskoper er dette lyset en kilde til uskarphet. Filtre (for eksempel fluorescerende materiale) brukes slik at lyset kan brukes, men slik at lyset ikke i det endelige bildet.

Deler

Grunnleggende AC confocal mikroskop har samme deler som de fleste mikroskoper, inkludert målet (som er en base), et lysbilde for å holde prøven og en okular for observasjon. Hovedforskjellen er at lyskilden ikke er mellom målet og prøven. I stedet kommer lyset i fra side, der den første filtrert og deretter reflekteres på prøven av et speil. Lyset treffer deretter utvalget, har hatt fluoriserende materiale lagt til det, for å produsere et klart bilde.

Laser AC Confocal mikroskop

Den vanligste varianten av AC confocal mikroskop innebærer bruk av laserlys. Mye som lyset i en standard AC confocal mikroskop, en pinhole blenderåpning viderekobling av laserlys fra en utvendig kilde og skiller det inn flere individuelle bjelker. Disse lysene går deretter gjennom fokal fly over prøven. Hovedfordelen ved hjelp av laserlys med AC confocal mikroskop er at det kan opprette tredimensjonale bilder av prøven.

Historie

AC confocal mikroskop ble opprinnelig foreslått av Harvard student Marvin Minsky i 1957; men fantes teknologien ikke da for å produsere sin mikroskopet på en masse skala. I 1986 forbedres to Cambridge forskere, Brad Amos og John White, på mikroskopet ved å legge til laser design. Amos og hvit brukt mikroskopet for å studere mitose embryonale celler.