Nnywellness.com

Forskjellen mellom CD og DVD-spillere


Forskjellen mellom CD og DVD-spillere

Selv om CDer og DVDer ligner i form og brukes til å lagre data, slutter likhetene mellom ulike plater. Spillerne er selv annerledes fordi en DVD-spiller må ha muligheten til å lese en DVD og CD-spiller trenger å lese en CD. Noen hovedforskjellene stikke ut mellom spillerne.

Hva de kan spille

De fleste DVD-spillere har muligheten til å spille alle formater av CD. Dette kan du bruke bare én enhet for både lyd- og behov (sparer du penger i prosessen). Imidlertid spille CD-spillere ikke DVDer. Dette er vanligvis fordi den laseren i CD-spilleren kan ikke lese data på en DVD. For å passe mer inn i DVD, er dataene trykket mer tett. Fordi informasjonen er mer spredt på en CD, har en DVD-spiller ingen problem lese dataene.

Videoutgang

DVD-spillere har en videoutgang. Dette tillater deg å koble DVD-spilleren til en TV og spille av lyd- og videoinnhold. Ofte har DVD spilleren flere videoutganger så du kan bruke den best mulige tilkoblingen mellom DVD-spilleren og TVen. CD-spillere har ikke videoutgangen--bare lyd. Dette er en annen grunn til hvorfor CD-spillere kan spille av en DVD.

Flere formater

Det er i utgangspunktet to typer CD-formater som brukes i CD-spillere: CD-R og CD-RW. Den eneste forskjellen mellom en to er en CD-RW kan registreres. Men det er mer enn en half-dozen ulike DVD-formater fra 2010, inkludert DVD-R, DVD + R, DVD + RW, DVD-RW og DVD-RAM. Selv om noen eldre DVD-spillere ikke godta alle de forskjellige formatene, de fleste nye DVD-spillere er laget for å spille alle DVD-formater i tillegg til de to forskjellige CD-formatene.

Video-CD

De fleste CD-brennere som er innebygd i en datamaskin kan brenne en CD kjent som en video-CD. Dette er som en DVD; men oppløsningen er ikke så god og mengden av opptakene kan du sette inn en video-CD er betydelig mindre. Selv om kvaliteten er langt under det DVD, bruke en video-CD er en kostnadseffektiv metode hvis du bare trenger å brenne et par minutter av informasjon og ikke vil bruke dyrere DVDer. Fordi de fleste CD-spillere ikke har videoutgangen bygget i, er den eneste måten du kan se en video-CD gjennom en DVD-spiller.

Tolags

Laseren i en DVD-spiller er utstyrt lese dobbeltlags-DVDer. Dette betyr to lag med informasjon plasseres oppå hverandre for å passe flere data på én plate. Selv en liten mengde oppløsning og lydkvaliteten er tapt under prosessen, er de fleste Hollywood-filmer produsert med dette formatet. Hvis du noensinne har kjøpt en DVD-film, og det er på to ulike plater, er det fordi selskapet produsere DVD ikke ønsker å miste noen lyd- eller kvaliteten ved å plassere alt til en dobbeltlags-DVD. CD-spillere er ikke bygget for å lese flere lag av informasjonen innebygget på en plate.