Nnywellness.com

Hva er de forskjellige størrelser & typer høyttalerbokser?


Hva er de forskjellige størrelser & typer høyttalerbokser?

Bil høyttalersystemer virke som et relativt enkelt konsept: du sette en høyttaler inne i en bil, koble den og skru ut syltetøy. Men er det faktisk en rekke forskjellige høyttaler for design der ute. De kommer i mange forskjellige modeller og størrelser, som gjør at forbrukeren å plukke en boks basert på deres ønsker og behov.

Forseglet boks

Den enkleste typen høyttaler boksen er forseglet. Det er vanligvis den minste typen av boksen, og den enkleste å installere. I en forseglet boks, er wooferen plassert i en helt forseglet boks. Dette isolerer lydbølgene fra wooferen, kontrollerer bevegelsen av kjeglen. Forseglet boksene er vanligvis mindre effektiv enn andre typer bokser.

Oversatt (ventilerte) kabinett

Oversatt, eller ventileres, er skap svært lik forseglet bokser. Forskjellen er at Hurd skap en port, eller vent, installert i boksen som beveger lyden fra wooferen på utsiden av boksen. Oversatt boksene er vanligvis mer effektiv enn forseglet bokser, og vanligvis større og vanskeligere å designe og installere.

Isobar

Isobar bokser (også referert til som "push-pull" bokser) vedlegg som plasserer to basselementer sammen, enten justert ansikt til ansikt, back-to-back eller foran å bak. Isobar bokser bruker mindre plass enn andre bokser, vanligvis halvparten av størrelsen i forseglet bokser. Som sådan, brukes isobar bokser når det er lite plass til å installere en høyttaler-boksen. Isobar bokser er imidlertid vanligvis mindre effektiv enn andre bokser, og vanligvis dyrere. Ny teknologi har tillatt for mindre forseglede boksen design, nesten gjør behovet for isobar boksene foreldet.

Enkelt refleks Båndpassdesign

Enkelt refleks band pass boksene er blant de mer komplekse høyttaler for designene. Dette kabinettet består av en boks med to avdelinger innenfor en bolig wooferen i en fullstendig av miljøet, mens andre har en port (vent). Enkelt refleks bokser er kjent for å ha en høy effektivitet, men er svært vanskelig å designe og installere, delvis på grunn av den store filstørrelsen.

Dobbel refleks Båndpassdesign

Dobbel refleks Båndpassdesign boksene er nesten nøyaktig like enkelt refleks bokser, ved at de består av en boks med to avdelinger. Men i en dobbel refleks, woofer rommet er ikke helt lukket, heller har det en port (vent) akkurat som det andre rommet. Fordelen til dette design er som er ekstremt effektiv, og har mer kontroll. Men er denne større boksen også utrolig vanskelig å bygge og installere.