Nnywellness.com

Hva er funksjonene til Lube olje?


Smøring oljer og glidemiddel oljer, brukes i en rekke miljøer og funksjoner, fra bilen i garasjen til bilen baneoddsen. Glidemiddel oljer er selv på arbeidet i fabrikkene som gjør bilene. Glidemiddel oljer hjelpe beskytte mekanisk utstyr og metaller fra harde kravene miljøer. De hjelpe metaller og utstyr vare lenger som i sin tur kan legge opp til kostnadsbesparelser for både familiebil og industrielle miljø.

Når det gjelder å velge rett lube olje for jobben, vurdere flere faktorer: hvilken type utstyr, funksjon og hastighet og miljømessige faktorer som om utstyret er innendørs eller utendørs, fungerer temperatur og fuktighet og støv. Du bør også vurdere hvordan smøremiddel du påvirker tidsplanen smøring samt kostnadene for smøremiddel.

Grunnleggende smøring

Glidemiddel oljer kommer i ulike varianter som generelt eller syntetisk. Ifølge Kluber smøring er generelt oljer mineralolje destillater Petroleum mens syntetiske oljer produseres kunstig fra andre forbindelser. Syntetisk olje har fordeler som bedre motstand mot Termisk nedbrytning i høye temperaturer, samt motstand mot fortykning i lave temperaturer.

Formålet med olje er vanligvis å smøre utstyr ved å redusere friksjon mellom bevegelige deler, og beskytte mot forurensninger som skitt og fuktighet. I noen tilfeller fungerer olje også som et medium for hydraulisk.

Varme reduksjon

En annen effekt av smøreolje er varme reduksjon. Ved å redusere friksjon, reduserer glidemiddel olje naturlig varmen friksjon. En kjører motor eller enhver annen maskin med bevegelige deler har nok konstant friksjon for å generere varme over 1000 grader. Denne varmen er nok til å smelte lager og andre metalldeler. Holde tilstrekkelig olje i motoren eller systemet vil bidra til å forlenge levetiden til utstyret.

Hemme korrosjon og Rust

Når oksygen kombinerer med visse metaller, forårsaker den oksidering. Oksidasjon, ellers kjent som rust, kan forårsake skinnende metall mister sin glans. Men enda viktigere, rust forårsaker gripe bevegelige deler og forhindrer utstyret fungerer som det skal. Ifølge sørvest Spectro Chem Labs kalles noen smøremidler damp fase smøremidler fordi de inneholder alkaliske aminer som vil fordampe ved enkelte temperaturer og pels metalloverflater med en rust forebygge lag av organisk.

Hindre forurensning

Smøreoljer kan fungere som en sel i et system for å holde forurensninger. Ifølge sørvest Spectro Chem Labs, vil "en god tetning smøremiddel lett absorbere gasser som lett løslate dem når oppvarmet eller skrubbet med luft eller glycol." Smøring oljer også handle for å holde ut smuss, vann og andre partikler som kan tette opp sensitive systemer.

Filtrering

Noen typer smørende oljer har coagulant tilsetningsstoffer i dem. Disse koaguleringsmidler vil sirkulere gjennom systemet og legge til forurensninger i systemet. Når koaguleringsmidler har koblet til systemet, de enten blir filtrert eller slippe til en sump fjernes.

Gjør det riktige valget For programmet

Hvis du bare prøver å velge rett motor olje til bilen din, trenger du ikke veie alle faktorene på din egen avgjørelse om hva olje til bruk. Bare snakke med din mekaniker.

For industrielle applikasjoner tilbyr mange selskaper som Exxon Mobil og Kluber smøring konsulenttjenester som er skreddersydd til den bestemte innstillingen. En tekniker kan hjelpe anlegget ledere velger de riktige smøremidler for programmer, som igjen vil hjelpe et selskap spare penger på vedlikeholdskostnader.