Nnywellness.com

Definisjonen av "komponentvideo"


Definisjonen av "komponentvideo"

For å skape et bilde på en skjerm, trenger et videosignal fem elementer. En synkronisering signal ganger bildet med andre opplysninger. En "luminanssignalet" styrer den generelle lysstyrken og kontrasten i bildet. Tre separate "" fargestyrkesignalene satt nivåer av primære lystetthet fargene rødt, blått og grønt. Til slutt, en video format beskriver hvordan signalene kombineres for å reise over coaxial-kabler fra kilden til skjermen.

Component Video-Format

Komponentvideo reiser over tre kabler.
Komponentvideo sender signalet fra kilden over tre kabler merket "Y", "Cr" og "Cb." En enhet som en DVD-spiller, spillkonsoll eller kabel- eller satellitt-mottaker som støtter komposittvideo har tre utgangene med etikettene. Bruker tre kabler forbedrer kvaliteten over systemer som bruker en (Komposittvideo) eller to (S-video), men har lavere kvalitet enn systemer som bruker fire (RGB) eller fem (RGBHV).

Y signalet

Y signalet bærer synkronisering pulsen som koordinerer tidspunktet for et signal med kilden og skjerm. Det bærer lysstyrkekontroll og informasjon for fargen grønn. Kontakt og kabler er fargekodet grønt.

Cr signalet

Cr signalet reiser over røde kabelen koblet til kontakten for rød, og transporterer informasjon for fargen rød. Ved å holde farger separat, illustrerer skjermen et renere og skarpere bilde.

Cb signalet

Cb signalet reiser over den blå-kabelen koblet til kontakten for blå, og transporterer informasjon for blå. En komponent system må to ekstra kabler å bære lydkanaler. Tre kablene bare bære video.