Nnywellness.com

Hvordan diagnostisere en hodet pakning


En hodet pakning er en pakning som er plassert mellom motorblokken og topplokket av et kjøretøy. Hodet pakning er forseglet sylindere for å sikre maksimal komprimering og unngå alle kjølevæske eller motor inn i sylinderne. Når en hodet pakning mislykkes, er det vanligvis referert til som en blåst hodet pakning. Erstatning kan være en kostbar reparasjon så det er viktig å vite tegn på en hodet pakning begynner å unnlate å unngå ytterligere skade maskinen.

Instruksjoner

Hvordan diagnostisere en blåst hodet pakning

• Se på temperaturmåleren på dashbordet. Konstant overoppheting er et vanlig tegn på en hodet pakning begynner å gå dårlig.

• Se for søte smelling røyk eller vann dråper kommer ut av eksosrøret, som også er et symptom på en hodet pakning begynner å mislykkes.

• Sjekk motorolje ofte. Hvis oljen på måling er melkeaktig eller hvis det er en melkeaktig ring rundt olje cap, betyr kjølevæsken lekker inn i olje pan og er et klart tegn på en blåst hodet pakning.

• Betale hensyn til bilens ytelse. Når en hodet pakning er helt blåst motoren vil ubeskyttede, inaktiv rundt eller kan ikke kjøre. Hvis det kjører, vil det være mye hvit røyk som kommer fra eksos.

• La motoren avkjøles i ca 20 minutter. Åpne panseret på bilen og fjern Tanklokket kjølevæske overflyt. Bruke brukerhåndboken for å finne overflyt tanken hvis du ikke er kjent med den. Hvis tanken gjør en dukker lyd når du fjerner dekselet, kan dette bety kjølesystemet har vært under trykk, og er et tegn på en blåst hodet pakning.