Nnywellness.com

Historien om amerikanske muskelbiler


Dessuten eplepai og baseball er få ting som iboende amerikansk som muskel bil. Muskel bil, oppkalt etter sin hestekrefter evne, ble raskt et statussymbol forbundet med maskuline sex appeal, et bilde fortsatt likte i dag. Bilene har sine samlere og entusiaster, som samles over hele landet feire og beundre biler, hvorav mange har blitt møysommelig restaurert til sin opprinelige stand. Som med alle ting auto-relatert og amerikanske, muskel bil røtter spores til Detroit.

Nyvinninger

Pontiac introduserte den ikoniske (og kraftig) GTO i 1964, en maskin som skrøt en solid V8 i en 6.4-liters motor. Mens Potiacs toppen messing oppfattet bilen for å være en enkel "flash i pannen", rimelighet forfremmet sin popularitet, og flere andre store bilprodusenter fulgte snart etter. Innen de neste årene skrøt Ford 7 liter Tordensky og Mustang, Dodge avduket HEMI motoren hadde Plymouth Barracuda og litt senere AMC lagt spydet og AMX til sine utvalg.

Trenden fortsetter

Muskelbil Mani eksploderte på 1970-tallet gikk, som yngre bil fanatikere tok hot-rod kraft og slank ser av biler. Som svar på økende produksjonskostnader introdusert produsentene mer rimelige modeller som fortsatt hadde drag-race appell og makt. Plymouth cornered markedet til støvkost Roadrunner og super populær GTX, fortsatt en favoritt blant muskelbil samlere. AMC benevnt aptly 340-hestekrefter "Rebel Machine" satt standarden for gater syklistene, men å gå null til 60 i litt over 6 sekunder og kjører en kvart mile på mindre enn 15 sekunder.

Muskel lastebiler

Bil selskaper funnet så mye suksess med sin muskelbil modeller som de begynte å bruke utformingselementene i sine lastebil linjer, opprette slike ' 70s-hybrider som Chevy El Camino, Ford Ranchero og GMC er ånd og Caballero modeller. Muskelbiler begynte å få noen offentlig tilbakeslag, som forbrukernes sikkerhet talsmenn kritisert muskelbiler stor størrelse, dårlig håndtering, mangel på sikkerhetsfunksjoner og at selskapene direkte markedsført mot ungdommer, som ble sett på som hovedsakelig uansvarlig med biler.

På vei ut

Som forsikringspremier økt på muskelbil dekning, ligget bilsalg. Gass mangel av midt-'70s forårsaket salg til videre nedgangen, som forbrukere, enda yngre markedet, valgt for mer drivstoff-bevisste tilbud. Følgelig stoppet mange auto selskaper produksjonen av bilene helt.

En retur av sorterer

1980-tallet så en svak økning i interessen kraftigere biler, dermed gjenfødelsen av Ford Mustang og Thunderbird, Pontiac's Firebird og Chevy Monte Carlo. Disse modellene fortsatte produksjonen godt inn i moderne tid, og salget reflektert deres popularitet. Chevy's Impala skrøt en beefed opp motoren og størrelse, men mange av de nyere bilene fant fortsatt konkurranse fra voksende SUV markedet på 1990-tallet. Det fortsatt er fortsatt et marked for muskel biler, noe som gjenspeiles av sterk salg av Fords nydesignede Mustang. Chevy har planer om å revolusjonere sin Camaro linje for å konkurrere med Ford.