Nnywellness.com

Hvordan lage elektrisitet til makten en båt


Hvordan lage elektrisitet til makten en båt

Om båten drives av vind eller motor, elektroniske komponenter og luksusvarer avhenger godt ladede batterier. For å unngå et dødt batteri, og å lavere makt kostnader, kan solcellepaneler brukes til å generere elektrisitet. Selv om disse elementene kan være dyrt, de kan betale for seg selv over tid, og de er roligere enn vanlige alternativet - en generator.

Instruksjoner

• Bestemme nødvendig størrelsen av solcellepanel. Målet størrelsen bør være minst 1 prosent av forsterker-timen batter vurdering, som dette er omtrentlig hastighet Wet batterier utslipp når den ikke er i bruk. For å beregne dette, dele watt vurdering av solcellepanel utgangsspenning, som vanligvis 15 volt for marine solcellepaneler. Dette gir forsterker-timen utdataene i panelet. Nå bestemme hvor mange timer med sollys panelet vil motta. Som en tommelfingerregel, anta fem timer med full produksjon per dag; i cloudier klima, litt mindre. For eksempel en 15 watt, 15 volt panelet vil ha en 5 forsterker-timen produksjon per dag. Selvfølgelig, hvis du vil at panelet til makten flere energikrevende komponenter, vil en større enhet være nødvendig.

• Finn en passende stilling for panelet på båten. Finn området høyst ledig skygge, og om mulig vender direkte oppover i motsetning til å være på en vinkel. Det nærmeste til vinkelrette at panelet er, jo større utdataene blir, derfor oppadgående vender paneler vil være ideelt plassert middag, når solen er smarteste. Montere panelet på denne plasseringen med utstyret med solcellepanel.

• Koble lade kontrolleren eller blokkerer diode til solcellepanel som beskrevet i dokumentasjonen for solcellepanel. Dette hindrer at gratis strømmer ut av batteriet når solcellepanel er ikke lades, slik som natten.

• Wire panelet til batteriet. Koble den positive (rød) ledningen til positiv terminalen på batteriet og negative (svart) ledningen til den negative terminalen.

• Teste resultatet av solcellepanel. Koble den positive ledningen av multimeter til positive ledningen av solcellepanel, og koble deretter negative ledningene. Sikre multimeter settes til DC og spenningen ligger høyere enn panelets utskriftskapasitet. Sjekk ratifisere av multimeter å sikre panelet fungerer. Som en ekstra sjekk, skyggelegge solcellepanelet og kontroller at produksjonen reduseres.